Tips til helgen

Halden har våknet igjen! Hurra, du kan fylle hele helgen med kultur! Denne helgen kan du gå på konsert, flere kunstutstillinger, loppemarked, danseforestilling, figurteater i festningen – og mye mer!

Fredag

På fredag kan du ta med deg barna og gå på Figurteater i festningsbakeriet med Pianostredet Figurteater. Forestillingen Sten og Brød II; Det spøker i ovnen spilles klokken 17 og klokken 19 fredag kveld.

Kunne du tenke deg en fredagskonsert på Herregårdskaféen? Hit kommer singer/songwriter Oscar Danielson klokken 20!

På fredag er det Kulturnatt i Halden! I stedet for å fylle hele byen med konserter og kultur, fyller Frivilligsentralen eget hus i Violgata med musikk fra 14 til 02! Hit kommer blant annet Siv Langøy, Halden Drum Corps, Westby band, Opera Østfold, Stemning, og mange mange flere for å spille og synge! Alt er gratis, men billetter må reserveres på 69 18 88 18 eller sms til 91635173.

På Vannvogna i gågata går ikoniske Great Garlic Girls på scenen klokken 21.00 for å feire 40 år på scenen! Det blir glamour, glitter og gøy!

Lørdag:

På lørdag kan du støtte Halden skolemusikkorps med noen kroner ved å komme og handle ting på deres Loppemarked på Øberg skole. Loppemarkedet er åpent mellom 11 og 15.

Lørdag åpner Bjørn Edvard Fast dørene for sin Gatefotoutstilling i Rosenlundsalen på Konservativen. Utstillingen er åpen mellom 12 og 17, og det blir underholdning ved Oslobandet Svåne. Les mer om utstillingen her.

Det er flere kunstutstillinger i Halden denne helgen:

Kunstgården kan du se Thomas Vesterdal Weel og Katrine Weel Olsens utstilling. Dessuten kan du se Anne Knutsdatter Wille, Brit Bøhme og Grethe Unstads utstilling Respectare. Begge utstillingene kan ses lørdag og søndag mellom 12 og 16. I de fire store vinduene på hjørnet kan du dessuten se Kvartetten Visningsroms utstilling av Silje Hammers skisser . Det er dessuten utstilling med Tom Berger på Showroom 13 i gågata. I svenskegata kan du også se Mattias Cantzlers Truth or Consequense i Halden Eksperimentelle kunstsenters utstillingsvindu. Alle utstillingene er gratis!

Vil du se vakker dans på festningen? Lørdag kan du være med på den vandrende danseforestillingen Veiled med Palette Dance Collective langs Slyngveien, og helt opp til Klokketårnet! Forestillingen er gratis, og går i to omganger: Én klokken 12.15 og én klokken 14.15.

Pianostredet Figurteater skal utfolde seg med sine fine dukker og kulisser med Sten og Brød-forestillingen i tre omganger på lørdag; nemlig klokken 13, 15 og 17.

Lørdag kveld er det på tide med Haldengalla igjen! Haldengallaen starter klokken 17, og programleder er ingen ringere enn flinke Pernille Elise Jørgensen!

Bjørn Edvard Fast stiller ut gatefoto i Rosenlundsalen lørdag.

Søndag:

På søndag kan du ta med deg barna og teste ut ulike idretter på Barneidrettens dag på Tistedal Stadion! Arrangementet er for barn under tolv, det er gratis, og varer fra 13-15.

Søndag er siste forestillingsdag for Sten og Brød II: Det spøker i ovnen! Også i dag spilles forestillingen klokken 13, 15 og 17.

Husk Bjørn Edvard Fasts gatefotoutstilling, den er åpen mellom 12 og 17 søndag!

Idd Sportsklubb ønsker velkommen til Ørsjødilten 2021 søndag klokken 12! Ørsjødilten er et mosjonsløp for de mellom 3 og 100 år. Man kan løpe alt fra 500 meter til 21 kilometer. Info og påmelding www.iddsk.no

Søndag kveld klokken 18 er Nynorsk Messingkvintett tilbake på Vannvogna med forestillingen Canciones de Cobre. På deres nye konsertforestilling for bandoneon spiller Per Arne Glorvigen, og Kjartan Fløgstad leser nye tekster.

God gjørehelg!

Kommentarer

kommentarer