Tips til helgen

Helgens kalender er fylt med latterlige, musikalske, kunstneriske og julerelaterte arrangementer. Her kommer en oversikt over helgens gjøremål:

Gikk du glipp av Oddvar Rakengs boksignering av den nyslupne musikkboken Halden på Vinyl og CD på Tista senter for noen uker siden? Det gjør ingen ting, du kan komme på boksignering fredag klokken 12 hos Bokhandler Køhn i stedet. Frank Skovrand tar en trall, og Oddvar sitter klar med penn i hånd. 

Fredag kl. 16 åpner julemarkedet på Fredriksten festning. Her kan du vandre mellom juleboder og bålpanner mens ettermiddag blir til kveld på festningen, og forhåpentligvis kommer julestemningen krypende. 

Klokken 18 går teppet opp for første forestilling av Juleselskapets familiemusikal Oliver på Fredrikshald teater. Musikalen er basert på Dickens’ klassiker Oliver Twist, som handler om den foreldreløse fattiglusa Oliver. Forestillingen spilles fredag, lørdag og søndag denne helgen. 

Denne fillete gjengen spiller fattiggutter i musikalen Oliver, som har premiere fredag.

Borti svenskegata blir det rå og provoserende visepønk med Jørgen Dretvik, og alternativ folkrock med Johnny Campbell på Feelgood fra klokka ni og utover i de små timer. Er du mer fan av hurra-meg-rundt-musikk, hæla i taket og «en øl i hånda» kan du tusle over brua og bort til Bryggerhuset, for der skal Torgeir og Kjendisene spelle opp tel dans klokka ti. 

Lørdag

På lørdag åpner dørene til Julemarkedet på festningen klokka 11, og her kan du jule rundt helt til fire. Julestemning blir det også på Julemessa på Frelsesarméen fra klokka 10 til 15, i splitter nye lokaler i Oscars gate 8. Enda en julemesse finner du i Metodistkirken denne lørdagen, her selges vafler og kaffe, julekaker og håndlagede produkter.

Hvis du vil overvære Juleveiåpningen i Aremark kan du møte opp ved Kafé Furulund klokken 13. Det blir juletregang, bål og salg av alskens julesnask.

Nico Widerberg stiller ut på Rød Herregård denne og neste helg.

Hvis du ikke er helt i julehumør ennå kan du heller ta deg en tur på Nico Widerbergs salgsutstilling på Galleri Rød Herregård. Kunstneren vil være til stede under åpningen av utstillingen lørdag klokken 12. Utstillingen er også åpen søndag.

Når kvelden er kommet er det å klart for nok en kveld i 1700-tallets ånd i Kongshallene på festningen. Finn frem den pudrede parykken, her vil du få kyllingklubber og lammelår servert på tidsriktige brødtallerker. Hvis du heller har lyst på en forsmak på juleribba kan du ta turen til Fredriksten Kro i steden, der blir det julemat og Ribberock lørdag kveld. 

På Mikrobryggeriet lar de jul være jul så langt, og kjører på med nok en Ølsmaking lørdag kveld. Her skal det prekes og drikkes øl mellom 18 og 21. Tvers over torget blir det helt latterlig med to Åsted Valen-show på Brygga kultursal lørdag kveld. Første forestilling med riks-parodiør Valen er utsolgt, men du kan ennå få tak i billetter til ni-forestillingen!

Kristian Valen tar med seg de vanvittige parodiene sine og kommer til Brygga kultursal lørdag kveld.

Søndag

På søndag kan du ta med deg barna og høre Bjørn F. Rørvik lese høyt fra sin siste Bukkene Bruse-bok;  Bukkene Bruse begynner på skolenHalden bibliotek. Det er Halden litteraturforening som inviterer. Julemarkedet på festningen har siste åpningsdag søndag, så har du ikke fått med deg nystekt festningsbrød fra festningsbakeriet tidligere denne helgen blir dette siste sjanse. For i år. Musikalen Oliver spilles også på søndag klokka tre.

På Brygga kultursal har de knapt rukket å rydde bort Valen før Elvis flytter inn. Elvis kommer ikke sjøl så klart, enda ryktene om hans tilbakekomst stadig lever. Men om vi ikke får se kongen sjøl på scenen søndag kveld, så får vi jaggu gleden av å høre Stephen Ackles, Paal Flata og Vidar Busk tolke sine favoritter blant Elvis’ mange juleklassikere. 

På Salen blir det totimers konsert med Gospelkoret Krydder fra 18 til 20.

Ut og gjøre!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer