Røkke vil kjøpe Norske skogs fabrikker

Kjell Inge Røkkes Aker går sammen med Oceanwood for å by på datterselskapet som eier fabrikkene til konkurstruede Norske Skogindustrier.

Aker ønsker sammen med hedgefondet Oceanwood å by på aksjene i Norske Skog AS, skriver E24. Norske Skog AS er datterselskapet som eier fabrikkene til Norske Skogindustrier ASA.

– Vi har over en lengre periode jobbet konstruktivt med styret og ledelsen i Norske Skogindustrier ASA. Det har imidlertid bitt klart at selskapet har vanskeligheter med å løse situasjonen gjennom en bredt forankret løsning, sier John Chiang, som er investeringsdirektør i Oceanwood, i en pressemelding.

I minus i 3. kvartal

Tidligere i dag ble det kjent at papirkonsernet Norske Skog, som blant annet eier Saugbrugs i Halden (bildet), tapte 9 millioner kroner i tredje kvartal. Til sammenligning hadde konsernet et overskudd på 190 millioner kroner i samme periode i fjor, skriver Dagens Næringsliv.

Resultatene er imidlertid langt bedre enn i andre kvartal i år, da selskapet tapte 546 millioner kroner.

Norske Skog er en av verdens største produsenter av avis- og magasinpapir. Selskapet har slitt kraftig som følge av digitalisering i mediabransjen og mindre etterspørsel etter avispapir. 2.500 mennesker jobber i selskapet, hvorav rundt 500 i Halden.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer