-Nå er jeg bare kjempeglad!

I dag ble snoren endelig klippet for Ungdomssamfundet, og Mikaela Dahl kunne erklære ungdomsklubben for åpnet.

Klokken tre onsdag ettermiddag ble Ungomssamfundets snor klippet, og det var Kjell Hagen fra Sparebankstiftelsen som fikk æren av å ta gullsaksa fatt.

Kjell Hagen får klippe snora.

-Nå er jeg bare letta og glad, sa Mikaela Dahl etter at seansen var overstått, og nå gleder jeg meg veldig til diskoteket i kveld. Endelig skal vi i gang med det første ordentlige arrangementet for ungdom!

Nervene var litt på høykant før åpningen i dag, hun håpet alt kom til å gå på skinner. Det gjorde det. Snora ble klippet, kaker ble spist, og folk gikk rundt og beundret de nyoppussede lokalene. Det vanket noen blomsterbuketter på Mikaela og de andre frivillige også. Og så var det tid for noen taler. Michael Andersen Lundsveen ønsket velkommen.

Michael Andersen Lundsveen takket de frivillige for innsatsen.

-De siste månedene har det vært full fart her, fortalte Michael, Mikaela har jo omtrent bodd her siden vi tok over den 15. september. Det har vært fullt kjør, og det har vært helt fantastisk å se forandringen. Det var et tomt og stille bygg, til og med kakkerlakkene hadde forlatt stedet. Nå håper vi det blir masse liv her fremover!

Takket de frivillige

Michael kunne også fortelle at klubben har fått støtte fra Frifond til å sette opp et kinorom i klubben. Han passet også på å takke for frivilliginnsatsen i månedene før åpningen.

-Hadde det ikke vært for de frivillige, kunne vi ikke ha åpnet her i dag, sa Michael.

Espen Javaall fra Halden Arbeid og Vekst kom også med en blomst til Mikaela og Samfundet. HAV skal ha en rolle i styringsgruppa, de jobber mot den eldste brukergruppa i ungdomsklubben.

-Vi har veldig tro på dette prosjektet, fortalte Javaal, jeg er imponert over hva dere har fått til her. Denne plassen her trengs. Det er mange av de yngste hos oss som sier at de savner en møteplass der de kan treffe andre ungdommer «live».

Imponert ordfører

Ordføreren tok også ordet.

En imponert ordfører.

-Det er på tide at Samfundet blir tatt i bruk igjen, sa Edquist, og dere har gjort en formidabel innsats for å få til dette. Jeg er mektig imponert over hva dere har gjort her. Ikke minst fordi dere som har gjort det her jo har jobb og hus og familie, og allikevel så finner dere energien til å gjøre alt dette.

Så fikk de oppmøtte overvære et lite danseshow som avslutning på åpningsseremonien. Det var Tistedaljentene Leonora, Mia, Leana, Riham og Elise som hadde satt sammen en liten Shakira-dans.

Etter at kaka var fortært og kaffen drukket opp var det bort med kakebord og i gang med forberedelser til diskotek. Det blir en lang dag for Mikaela og Michael og de andre frivillige i dag. Diskoteket er åpent til halv ti i kveld.

Mandag neste uke er klubbens første ordinære åpningsdag. Da er klubben åpen for aldersgruppa ti til tretten. Åpningstidene på mandager er 13-17.

Dansejenter fra Tistedal lager show på åpningen av Ungdomssamfundet. Fra venstre: Leonora, Mia, Leana, Riham, Elise.
Dansejentene ville ha selfie med ordføreren.
Ingrid (t.v.) og Karoline, begge 12, gleder seg til å ta i bruk Ungdomssamfundet.

Mandag og onsdag er klubben er åpen for aldersgruppa ti til tretten. Åpent mellom 13 og 17.

Tirsdag og torsdag er klubben åpen for aldersgruppa fjorten til tjue. Åpningstidene vil da være 15 -20.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer