Tilbakeblikk

Velkommen til ny utstilling i Kvartetten visningsrom. Utstillingen vises i Tungegårdens fire vinduer som vender ut mot bybrua og krysset mellom Svenskegata og Storgata. Utstillingene oppleves fra gateplan, noe som fungerer bra i disse pandemi-tider. Det er montert en QR kode til venstre for vinduene, og der kan man finne  informasjon om kunstneren. Takk til Kunstgården som lar oss bruke vinduene, så vi kan fortsette å vise samtidskunst til folk i Halden – døgnet rundt.

Månedens kunstner : Raymond Mosken

Tittel: Tilbakeblikk (4 fotografier fra Halden på 1980-tallet)

Raymond Mosken:

«De fire bildene som vises i Kvartetten er fra prosjektet «Tilbakeblikk». Dette er et fotoprosjekt Raymond jobbet med på 1980-tallet. Raymond skriver; Fotografiet er et medium som kan konservere tid, eller tids-æra, dokumentere steder, fenomener og folk. Mens jeg studerte fotografi ved Gøteborgs Universitet fra midten av1980-tallet, hendte det at jeg dro hjem til Halden for å gjøre oppgaver, fotografere det nære miljøet. Mange år har gått, og tilbake ligger et negativmateriale fra Halden på 1980-tallet, både fra tiden før jeg begynte å studere, og fra noen av de oppgavene jeg gjorde under studietiden. Det er bilder av banksjefen, byantikvaren, fabrikkarbeider-helter, rockestjerner, bil-ungdom, sliten arkitektur osv.

Kalle Storm Andersen. Foto: Raymond Mosken.

Jeg tenkte først på det som et lokalt prosjekt, men tenker at dette også handler om Norge og forandringene som har skjedd med landet under disse årene. Viktig for dette prosjektet var tekster av Bjørn Gunnar Olsen, som bl.a. skrev om arbeiderbydelen Damhaugen i Halden. Han ble en gang på 1970-tallet nominert til Nordisk litteraturpris. Bjørn Gunnar ble, en gang han passerte utenfor skolen, ropt inn i en norsktime av læreren. Bjørn Gunnar  hadde en murer (pilsner-øl) i hver frakkelomme, og fortalte om livet som forfatter. Dag Solstad har også skrevet godt fra etterkrigs-Halden i boken, 25. september plassen.»

Vidar Parmer avbildet i Rød Herregårds bibliotek. Foto: Raymond Mosken.

Raymond Mosken er fra Halden, og er godt kjent blant mange haldensere. Han har sin foto-utdannelse fra Göteborgs Universitet, 1985-89, og har hatt studio og mørkerom sammen med Morten Andersen og Tom Sandberg. Han har hatt en rekke separatutstillinger (f.eks Bomuldsfabrikken i Arendal) og deltatt på kollektivutstillinger som Høstutstillingen flere ganger . Han har mottatt flere stipend, gitt ut flere bøker samt blitt kjøpt inn av det offentlige.

 Utstillingen vises fra 09.10.21 til og med 03.11.21

Vi ønsker velkommen til  åpning lørdag 09.10.21  kl 13.00

Kvartetten består av fem profesjonelle kunstnere fra Halden: Maja Sjøstrøm, Thomas Pedersen, Trond Arne Vangen, Øivind Koppang Eriksen og Elise Jarem.

Kommentarer

kommentarer