Myrna Vep har flyttet inn i teateret!

Er du klar for en grøssete og vittig dørfarse? Torsdag er det premiere for Mysteriet Myrna Vep i Fredrikshalds Teater!

HaldenCompagniet har tatt med seg sarkofag, herregårdsinteriør, parykker, kjøttøks, ulveskinnspels og hodeskaller inn i Fredrikshalds Teater og bygd opp Mandacrest Gods på de skrå bredder i barokkteateret. På godset bor Lady Enid og Lord Edgar Hillcrest, samt et par tjenestefolk. Men her foregår det saker som ikke tåler dagens lys. Godset, og folket som bor der, skjuler mang en mørk hemmelighet.

Ketil Ravneng og Johnny Nilsen i HaldenCompagniet har skrudd til fokuset. Onsdag er det generalprøve, og torsdag går teppet opp for premieren. Dermed øves det intenst om dagen, søndag kveld intet unntak!

Gårdsgutt Nicodemus og tjenestejenta Jane.

I salen sitter Brita Flor, hun er sufflør for denne galskapen. Johnny og Ketil har intet mindre enn fire roller hver seg i denne dørfarsen av en grøsser, der de spiller alt fra forfinede adelsdamer til vemmelige vampyrer. Brita må holde et strengt øye med replikkvekslingene.

Lady Enid og Lord Edgar.

Bak scenen romsterer Mariette Mellegård og assistent Kai Helland lydløst rundt. De skal holde orden på kostymeskiftene bak godsets fasjonable vegger, og her er det null slingringsmonn. De korteste sceneskiftene har de bare et par sekunder på å unnagjøre!

Ketil må gå fra pukkelrygget gårdsgutt til adelsfrue på null komma svisj.

Timene i teateret flyr, og det er fullt fokus på scenen. Replikker og vittigheter flyr. Det er intense dager for Ketil og Johnny! Etter en full gjennomgang, synker de ned i hver sin skinnstol på scenen. Svette i hårfestet, og ganske slitne.

Ferdig for i dag!

Hvordan går det?

– Det går fint, sier Ketil. Det er intenst, og det er litt kaos både i hue og på scenen. Men teatermagien vil inntre når tiden er inne!

Han kikker på Johnny, som nikker matt. Lufta har gått ut av Johnny.

Begge teaterkarene er vant til å være en del av større ensembler, men denne gangen er det altså bare to på scenen, og to bak. Det har bydd på noen utfordringer.

– Det var en solid jobb å bære inn og sette opp disse kulissene, sier Ketil, det tok tid. Heldigvis kjenner vi en kar som heter Geir Andersen. Han har vært suveren.

– Helt eksepsjonell, istemmer Johnny. Og Asgeir også såklart, han har hjulpet oss med mye.

Scenemester Asgeir Borgemoen har assistert HaldenCompagniet med scenerigg.

Replikkene begynner å sitte nå, det er ikke mange feilene å spotte når Johnny og Ketil spiller gjennom scenene.

– Jeg synes det hjelper veldig nå, sier Johnny, sceneskiftene gikk jo kjempefint i dag. Jeg føler at det sitter ganske bra.

Endelig skal du få presentere hjertebarnet ditt, Johnny?

– Ja. Det er hjertebarnet. Dette har jeg drømt om å gjøre lenge. Da kan jeg sette teaterskoa på hylla etterpå. Neida.

Vi satser på at teaterskoa til Johnny har mange mil igjen å gå, og i mellomtiden gleder i hvert fall jeg meg til premiere på torsdag!

Mysteriet Myrna Vep har altså premiere torsdag 14. oktober, og etter det spilles forestillingen på følgende dager:

Fredag 15. oktober

Lørdag 16. oktober

Søndag 17. oktober

Torsdag 21. oktober

Fredag 22. oktober

Lørdag 23. oktober

Søndag 24. oktober

Trykk på datoene for å komme inn på Ticketmaster!

Kommentarer

kommentarer