Strømsfossdagene 2023

Lørdag og søndag arrangeres Strømsfossdagene på Strømsfoss, med utstillinger, salg av deilig mat og båtturer på kanalen.

Begge dager vil Møllerens Hus og Strømsfoss Handel holde åpent. I Mølla er det utstilling med lokale kunstnere, Riksmuseum for Møller, samt flere andre aktiviteter.

Av matservering vil det blant annet være mulighet for å spise mat fra Bjørnstad Catering på MS Brekke, eller Mellom Fange Gårds egne grillede produkter.

Lørdag 12.august:

12:00-13:00 Fredningsarrangement D/S Turisten

11:00-13:00 Veteranbilutstilling på Kanaltangen

14:00 M/S Brekke ankommer fra Brekke og blir stående som restaurantbåt i Strømsfoss frem til søndag ettermiddag. Serverer fiskesuppe og oksegryte fra Bjørnstad Catering.

15:00 Amcar ankommer Strømsfoss

18:00-24:00 Pubkveld på M/S Brekke

14:00-18:00 Sluseturer for publikum på D/S Tryg

Søndag 13.august:

11:00 og utover:

  • Sluseturer for publikum på D/S Tryg og M/S Thor
  • Frimarked på Kanaltangen
  • Hesteridning for barn

Her kan du lese mer om kunstnerne som stiller ut på Mølla:

Kjell Arne Stokkland, Halden
Kjell gikk på Einar Granums tegne- og maleskole, og siden fire år på malerlinja på Statens Håndverks -og Kunstindustriskole i Oslo. Siden slutten av 90-tallet har han laget kunsten sin på datamaskinen.

– Samtidig har jeg tegnet og malt med akrylfarger, forteller Kjell. På utstillingen i Strømsfoss har jeg med digital grafikk  og akrylmaleri på lerret. Flere av bildene er malt med airbrush slik at jeg får en nærmest realistisk figur lagt over en abstrakt bakgrunn.

Elsa Engh, Rakkestad
Elsa Eng er bosatt i Rakkestad. Hun har maling som hobby, og har hatt glede av dette i mange år.

– Jeg har vært mer aktiv i de senere år med utstillinger og kurs, sier Elsa. Jeg går nå på Nydalen Kunstskole for å få en billedkunstutdannelse. Jeg jobber mest med akryl – både abstrakt og figurativt.

Tone Marie Seem, Aremark
Tone Marie Seem er født 1975, oppvokst i Aremark, og har bodd i Oslo siden 1995. Hun har gått på Granum kunstskole, har master i bildebøker fra Høyskolen i Oslo, og jobber nå som lærer. Tone Marie er glad i å tegne og male naturmotiver.

Anette Rosse, Skien
– En kort beskrivelse av mine arbeider kan være farger, følelser og fortellinger, forteller Anette. Jeg er alltid inspirert av livet, det litt skjøre og uperfekte, relasjoner og forbindelser mellom ytre og indre verden. Jeg håper bildene kan gi rom for undring og en personlig opplevelse for den som ser.

Knut Birger Nilsen, Sarpsborg
Knut Nilsen er en pensjonert lektor fra Sarpsborg. Han maler mest akvarell og en kombinasjon av akvarell og tørrpastell. Motivene er ofte hentet fra Kosterøyene. Han har deltatt i utstillinger i Sarpsborg, Fredrikstad og på Koster.

Lisbeth Susanne Westergaard, Fredrikstad
Lisbeth er født 1963, og bosatt i Fredrikstad. Hun er nestleder i Fredrikstad Kunstforening. Billedkunst er hennes store lidenskap, og hun jobber i ulike uttrykksformer. Det særegne ved hennes kunst er kanskje hovedfokuset på kvinnen. De individuelle uttrykkene, stemninger, kontraster og i mørke toner.

Anett-Kristin Andersen, Aremark
– Kreativitet og farger har vært en del av meg hele livet, forteller Anett-Kristin. Som tidligere strikkedesigner skapte jeg fargerike produkter. Men jeg møtte veggen og ble utbrent. Kreativiteten forsvant og det mørke tok over. Jeg har skrevet bok om min reise og tilfriskning; «Når sjelen Banker på». Gleden var stor da jeg etter noen år fikk kreativiteten tilbake og jeg begynte å male. Jeg maler med akryl på lerret, og koser meg med å skape unike malerier som jeg maler intuitivt.

Stefan Skard, Oslo
Stefan Skard tegner frihånd på sin mobil Samsung Galaxy S23 Ultra med digital penn. Han er representert på galleri D40, og er medlem av NFUK.

– Jeg er opptatt av farger og fargesammensetningerog ansikter er min spesialitet. Jeg har hatt mange utstillinger og debututstillingen var en braksuksess med 32 solgte bilder. Dette inspirerte meg til å fortsette med kunst.

Marit Nomel, Aremark
Marit maler figurativt i olje, for det meste stilleben og naturbilder. Hun har gått på kurs i Halden hos Tore Wilhelm Johansen, og har vært med på flere fellesutstillinger på Strømsfoss Mølle. Hun maler også ikoner, og har gått på tre kurs hos en Ikonmaler fra Danmark.

Christine Finngaard, Oslo
– Jeg har alltid tegnet, forteller Christine. Jeg tegner med penn og akryl tusj, selger trykk. Jeg har mastergrad i industridesign fra Central Saint Martins College of Art and Design. Sterke farger preger min kunst.

Aud Michelsen, Aremark
Aud Michelsen er født i Aremark, og har bodd på Kråkerøy siden 1973.

– Jeg malte mitt første maleri  i 1998, på kurs hos Mary Shaw, forteller Aud, på ateliér Skåra på Gressvik. Hvor jeg senere var med på flere utstillinger. Fra 2001 til 2020 har jeg vært med i maleklubben Fredrikstad Paletten hvor vil malte og ga korrektur til hverander. Nå for tiden maler jeg en del på bestilling – ofte hundeportretter. Å male har gitt meg mye glede!

Wenche Høidahl har to malerier og Dag Due stiller med Tidsklemma.

Smykkeutstillere er Katrine Lindeman, Elisabeth L Due og Anette Lillestrand/Wildaria.

Sigrid Rostad selger sin glasskunst, og Kari Anne Marstein har noen få utvalgte fortsatt hengende.

 

 

 

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer