Til de som klager på Pokestops…

Jeg leser stadig om folk som er forbannet eller irriterte på at de har et såkalt Pokestop i hagen sin e.l. Og gjengangeren er at de alle er forbannet på selskapet bak spillet, Niantic.

Jeg tror det er på tide med en oppklaring på hvorfor disse pokestopene er der de er:
I slutten av 2012 lanserte Niantic et spill de kalte Ingress. Likledes som i Pokemon må man oppsøke bestemte geolokasjoner.
Da Ingress ble lansert var Niantic eid av Google og for at Ingress spillerene skulle ha noen geolokasjoner, valgte Niantic å legge ut alle stedene som hadde hashtag Statue og Monument fra bildetjenesten Panoramio.com (Google eid selskap). Det sier seg selv at det ikke var mange stedene man kunne oppsøke.
Ingress spillerene hadde derfor mulighet til å sende inn forslag til nye geolokasjoner, med noen kriterier:
En lokasjon med en interessent historie, historisk eller lærerik sted. Kunstverk eller arkitektur (Statuer, mosaikker, lys-installasjoner osv)
Ett uoppdaget interessant sted (Ett sted å vise fram for besøkende, populært sted for lokalbefolkningen, turistattraksjoner osv)
Offentlige bibliotek
Religiøse steder (Steinaldergraver, kirker osv)Altså er det ikke selskapet bak Pokemon som har plassert ut disse lokasjonene. Det er en meget didikert gjeng med ‘Ingressere’ som har fartet både nærområdet og verden rundt og sendt inn geolokasjoner de mener er interessante.
Mye av disse dataene blir sendt videre til Google Maps, som igjen gjør at turister og lokalbefolkningen får bedre og mer utfyllende informasjon.
Så til de som klager på Pokestops, vær heller glad for at nærområdet ditt blir utforsket og lagt merke til! Benytt det til å lage litt blest omkring lokasjonen. Det er også på høy tid at turistkontorer, lokale kunstforeninger, sentrumsforeninger osv får øynene opp for denne type turisme. Hvordan interessante steder reklameres for er i ferd med å endre seg, snart er den lokale turistbrosjyren historie, mobiltelefonen med engasjerende brukergrensesnitt/spill er framtiden.
“Get out and explore the world.”Tord Nilsen

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer