– Besøkstallene er ”i rute”

Sommeren er utvilsomt på hell, og vi kan se tilbake på mange uker med innholdsrike festivaler og arrangementer. Mange turister har vært i festningsbyen, og Halden har etablert seg som et populært reisemål.  

Haldenserne kan se tilbake på en sommer med mange store arrangementer og mange tilreisende til byen.  De største aktørene, som Allsang på Grensen og Tons of Rock, har meldt at de er svært fornøyde med årets arrangementer.
– Det har vært tidenes Tons of Rock-festival! Programmet har vært fantastisk og vi har en glimrende arena, sa prosjekt- og arenakoordinator Espen Holtan etter årets festival i juni.

Turistsjef Liv Lindskog er veldig fornøyd med årets sommersesong. Statistikken er ikke klar ennå, men både magefølelse og tilbakemeldinger tilsier at det har vært en god økning.
– Tilbakemeldingene fra både hoteller og campingplasser underveis i sommer har vært svært gode. De melder om bra belegg. Jeg tror det blir en økning fra i fjor, og da må vi huske på at også fjoråret var veldig bra, forklarer Lindskog.
Hun har tatt en prat med mange av dem som driver butikker og spisesteder i Halden.
– Det er mange som sier at de aldri har sett så mange turister i Halden tidligere, og at de handler mye. Det er viktig. Vi er superfornøyde med sesongen så langt, og ser at de mange og omfattende markedsføringsaktivitetene og forberedelsene som gjøres før høysesongen bærer frukter.

På Fredriksten festning er de også fornøyde med sommersesongen.
– Besøkstallene er ”i rute”. Det ser ut som om vi når omtrent 300 000 besøkende i år også, forteller Magne Rannestad som er daglig leder i Fredriksten festnings venner. Alle de store arrangementene har økt sine besøkstall noe, bortsett fra Grenserittet. I tillegg kommer Den Hvite Dame som et nytt arrangement.
– Forventningene til årets sesong er absolutt innfridd. Det er mye positivt å høre om de store arrangementene, det er bra!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer