Tight tromming med Halden Drum Corps

Haldens eminente trommekorps leverte en tight og underholdende trommekonsert i Hjortsberg skoles aula søndag kveld. 

Halden Drum Corps vokser og utvikler seg, og fortsetter å imponere med trommekunstene sine. Søndag var det duka for trommekonsert på Hjortsberg skole; trommekorpsets andre helaftens forestilling siden den spede begynnelsen i januar 2018.

Det er kanskje mange som tror at en trommekonsert kan bli en smule ensformig og bråkete. Vel. Bråkete er kanskje sant, men ensformig blir det absolutt ikke. Halden Drum Corps kan mer enn å marsjere! Trommekorpset leverte en variert og fengende konsert på søndag, med alt fra trommemarsjer til små sketsjer på programmet.

En fullsatt aula fikk oppleve Halden Drum Corps spille på Hjortsberg søndag.

Siden konserten i Black Box i mai har trommerne i korpset blitt enda mer samspilte og stramme i sin fremførelse av trommegeneral Vidar Eilertsens rockefot-rykkende trommestykker. Prøv å sitte bom stille når trommekorpset drar i gang med sin samba, jeg utfordrer deg!

I tillegg til at trommekorpset blir tightere og mer raffinert, vokser det også nye grener på Halden Drum Corps tromme-tre! I høst startet Vidar en juniorgruppe i trommekorpset, og søndag var deres aller første konsert. En vanvittig sjarmerende liten trommegjeng fremførte flere stykker alene på Hjortsberg søndag ettermiddag mens seniorgruppa sto i kulissene og heia. Dette lover godt for Halden Drum Corps fremtid!

Halden Drum Corps juniorgruppe venter spent i kulissene før sin aller første opptreden. Cornelia står først i køen.
Juniorkorpset spiller! Fra venstre: Leah, Malin, Selma, Oscar, Tom Rino og Cornelia.

Det ble trommemarsjer, samba og masse digg og fengende tromming på søndagens forestilling. Men trommekorpsets medlemmer fikk også utfolde seg som skuespillere i løpet av kvelden. Vi fikk se hvordan et arbeidslag (med en ganske kjip formann) kan lage sjukt fengende musikk bare ved hjelp av målebånd, sparkelspader, koster og planker.

Rytmisk arbeidslag.
En småkjip formann (Emely Hansen) overser arbeidslaget. Foran lager Mona Ramdal rytme med noen plankebiter.

I tillegg fikk vi en dramatisk liten rør-forestilling, der trommisene spilte med stemte rør og stor innlevelse.

Joackim Ødegaard og Vidar Eilertsen sammenligner rytmerør.

Siden forrige konsert har ikke trommekorpset bare blitt strammere, leknere og mer presise, de har oppgradert produksjonen sin også. Spinnvill stilte opp gratis med både lys og lyd til søndagens konsert, noe som hevet opplevelsen med omtrent atten hakk. Ikke minst muliggjorde dette et av forestillingens høydepunkter: Star Wars- nummeret med lysende stikker og velkjent lydspor i bakgrunnen. Yay!

Star Wars-tromming.

Rytmefest-sketsj med triangler og trommer og mye annet rart. Blokkfløyter = ikke velkomne. Rytmelaget prøver å hindre en blokkfløytespiller i andre rekke fra å ta plass i rekka.
Rektor for Kulturskolen Anne Navestad fikk en blomst av Vidar og trommekorpset etter forestillingen.
Trommesjef Vidar Eilertsen.
Stikke-hentere fra juniorkorpset sitter på gulvet i påvente av trommestikker som faller til gulvet når det trikses på scenen.
Trommegeneral Vidar Eilertsen: En trommespiller av klasse.

Skarptrommer på rekke og rad.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer