Morsomt og kleint i kultursalen

Det var så og si full sal på Brygga kultursal i går kveld for stand up showet Ta deg sammen med Halvor Johansson.

Kveldens oppvarmer var bergenseren Eirik Krokås. Ut fra samtaler med publikummere som jobbet i skolen, dro Eirik blant annet i gang om sine personlige opplevelser fra å være vikarlærer i skolen. Det dro igang latteren i salen.

Eirik Krokås varmet opp for Halvor Johansson. Foto: Nina Røsnæs.
Så var det klart for Halvor Johansson. Ta deg sammen-showet er Halvors første soloforestilling. Tidligere har han spilt flere forestillinger på Latter i Oslo. Halvor Johansson var også i kultursalen med Latter for to år siden sammen med Tommy Steine og flere andre stand up-komikere. Men Halvor er kanskje aller mest kjent fra Ta deg sammen på Radio Rocks morgensending. Der tar han oppgjør med folk han mener trenger å få høre det.
Foto: Nina Røsnæs.
I kultursalen i går lå latteren stødig gjennom hele showet. Med en god dose selvironi tok Halvor for seg sine personlige opplevelser med spa, og reiser med kjæresten, og morens påståtte besøk av spøkelser – og åndenes makt.
Foto: Nina Røsnæs.

Fritt-talende jobba Halvor seg gjennom hvert fylke og hver dialekt i Norge, hvor østfoldingene så klart kom verst ut. For Halvor er tanken på tannleger med Fredrikstad-dialekt som et skrekkfilmscenario, og Rakkstinger høres ut som noe farlig som stikker, og som du må passe deg for. Kongehuset med prinsessen og sjamanen fikk også gjennomgå, og Halvor parodierte Eivind Hellstrøm til han selv brast i latter.

Det ble morsomt – men også kleint – da Halvor tok en prat med to kjærestepar i publikum, og tok for seg sitt eget og deres sexliv… Det var en kveld med masse humor i Brygga kultursal!

Kommentarer

kommentarer