Tempen på Popkjellern Reunion

Fredag kveld inviterte Kai Andersen og Biørn Arnesen til den (kanskje) aller, aller siste Popkjellern Reunion i Brygga kultursal.

NEI! roper flere av publikummerne i en fullpakka kultursal når konferansier Biørn Arnesen starter showet med å påstå at dette blir den aller aller siste Popkjellern reunion fredag kveld. Stemninga i salen er allerede elektrisk, med tendenser mot overtenning hos enkelte, og dét før en eneste tone er spilt. Det spørs om Kai og Biørn får lov til å forlate kultursalen denne fredagskvelden før de har lovet det trofaste publikummet at det kommer flere sånne kvelder i fremtiden.

Kai Andersen åpner naturligvis kvelden, og iført sin karakteristiske «uniform» er han TrylleKai i et par minutter før han overlater ordet til konferansier Biørn. Til megen latter fra salen «tryller» han en taustump fra slapp til stiv i løpet av sekunder, naturligvis ikke uten et par vitser som passer til akkurat den type tryllekunst.

TrylleKai.

Fire band skal på scenen i løpet av kvelden, alle spiller sekstitallsmusikken som hører Popkjellern til. Gitarbaserte greier da, selvfølgelig, og første band ut – 2i’s Coffee Band – åpner naturligvis hele showet med Shadowsmiljøets «nasjonalsang» Apache. Konferansier Biørn tar selv opp en av gitarene og tar plass blant musikerne, han spiller nemlig også i sarpebandet som har spesialisert seg på sekstitallsmusikken.

Biørn Arnesen.

– Hvem er han fyren som står der oppe og preker, spør dere kanskje nå, sier Biørn. – Det skulle jo vært en haldenser som sto her og var konferansier! Han Kai var jo her oppe først, og han er jo en halv denser. Det sier han i hvert fall sjøl. Men så fant han i hvert fall en som i det minste hadde vært gift med en haldenser da, i over femti år. Og det er meg da.

2i’s Coffee Band

Men Biørn er mer enn en inngifta fyr altså, bare så det er sagt. Sammen med Kai drifter nemlig Biørn det månedlige nettmagasinet Shadnews, der gutta forteller om nye og gamle happenings innenfor Shadowsmiljøet i både bilder og tekst. Med mer enn 600 abonnenter!

Jeg må gå, men kvelden fortsetter uten meg. Senere i kveld skal The New Ones også på scenen – et Sarpsborgband som også har spesialisert seg på Shadowsmusikken. Tombstones følger på, og disse gutta har holdt det gående helt siden 60-tallet, og spilte faktisk på Popkjellern i sin tid. I kveld står de altså på scenen igjen, med tilnærmet originalbesetningen fra 1965. Kveldens siste band er Tasty, et Gjøvikband som ble etablert i 2994, og har spilt over hele Europa.

Jeg trur det blir en glimrende kveld jeg!

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer