Balkan. Norge. Flamenco

Lørdag klokken 20 på Vannvogna blir det norsk-balkansk konsert på Vannvogna!
Musikken som spilles denne kvelden er en blanding av folkemusikk fra Balkan, Norge og Flamenco.
Almir Meskovic og Daniel Lazar er to av verdens fremste nyskapende utøvere av balkansk folkemusikk. Begge musikerne har lang erfaring fra klassisk musikk, og er kjent for sin blanding av stiler og sjangre – fra balkanske rytmer til nordisk folkemusikk. Da de slapp albumet “Roots” i 2018, landet de flere på plasseringer på topp album-lister for beste verdensmusikk, blant annet av Jungeltelegrafen (NRK). I 2020 opptrådte de på WOMEX, verdens det største og mest prestisjefylte verdensmusikk-arrangementet i internasjonal sammenheng. Konserten ble fremhevet som en av de mest bemerkelsesverdige opptredenene av det anerkjente magasinet “Songlines”.
Ingrid Jasmin er en stemme som har gjort seg bemerket på den norske musikkscenen det siste året. Hennes unike tilnærming til folkemusikk og flamenco, fremført med en karakteristisk melismatisk vokal, skiller seg ut. I år kommer hennes første album, hvor hun samarbeider med flere av landets fremste jazz- og folkemusikere.
Når disse tre utøverne møtes til konsert, får publikum en musikalsk opplevelse de sent vil glemme – inderlig, ekte og vakker.
Konserten er støttet av Kulturrådet og Fond for lyd og bilde.
Almir Meskovic – akkordeon
Daniel Lazar – fiolin
Ingrid Jasmin – vokal

Kommentarer

kommentarer