Taube i Vika

Onsdag kveld var det premiere for årets Taube i Vika! Noen timer i selskap med Dag, Frank og Evert på bryggekanten i Sponvika må være selve definisjonen på den ultimate sommerkvelden. 

Sola står lavt over tretoppene på Kjeøya, og sommerbrisen stryker langs bryggekanten på Sponvika Vertshus. Måkene har vaglet seg opp på vertshusets tak, og sommerglade mennesker bekler bryggas stoler og benker. Scenen er satt for årets Taubekveld. Kan det bli stort bedre? Sol, sommer og Taube? Neppe.

Årets sommer-Taube er helt spesiell. Ikke bare er det tiårsjubileum for Dag, Frank og Taube, men det holdt på å bli avlyst også! Det så mørkt ut. Lenge. I april så Frank seg nødt til å gå ut og avlyse årets forestillinger. Bassisten var koronafast i Sverige, og man fikk ikke være mer enn fem i samme rom. Men så kom mai, og med mai kom også de gode nyhetene om at man kunne lage konserter med to hundre i publikum.

Det var fullt under taket på vertshusets brygge onsdag kveld, ikke plass til så mye som en måke.

Dag og Frank er i toppform på bryggekanten onsdag kveld. Opp av lommene drar de alle sine Taube-favoritter. I anledning tiårsjubileet synger de kun sine absolutte favoritter. Vi snakker om viseskatter som Briggen Blue Bird, og Sjösala valsSjösala vår og Maj på Malö. Blant annet. Stemningen dras opp og ned. Se; nå gråter vi litt, og se; der ble det jaggu litt allsang.

Taube i Vika: Fra lommetørklefest til allsang og trampeklapp.

Det er naturligvis ingen tilfeldig ansamling av musikere som akkompagnerer Dag og Frank denne vakre sommerkvelden på bryggekanten. Den eminente og trofaste Arne Nygaard er selvfølgelig på plass ved tangentene, han spiller sine triller med sedvanlig bravur. Og når man hanker inn både Terje Støldal og Freddy Holm i tillegg kan det ikke bli annet enn superb. Og superb blir det! Fritjof Anderssons Paradmarsch med Terje på bass er en fryd for øret. Og når Ingrid hører fiolen i Ingrid Dardels Polska, så er det faktisk en fele på scena, og den fela er det selvfølgelig Freddy Holm som trakterer.

Arne Nygaard spiller vakre triller.
Freddy med fela!
Terje Støldal med kontrabassen i fanget.

Hele tiden ligger humoren rett under overflaten, og musikerne er med på notene. Det er så deilig å se dyktige og trygge musikere og vokalister utfolde seg på scenen, det er bare å lene seg tilbake og nyte.

For den som har vokst opp med Evert Taube, og bestemt mener at Sjösala Vals er en like nødvendig ingrediens i sommeren som jordbær med fløte, er det alltid litt risikabelt å stifte bekjentskap med nye fortolkere av visemesterens skatter. Men dette bekjentskapet er jeg så hjertens glad for at jeg åpnet opp for. Etter fire år med Dag og Franks Taube er dette blitt en så nødvendig ingrediens i sommeren at jeg vanskelig ser hvordan jeg skulle klare meg uten.

Frank Skovrand. Med sin raggete røst kan han være både Karl Alfred, Fritjof Andersson og jag.
Dag Brandth med fløyelsstemmen.

Jeg har sagt det før, men jeg sier det igjen: Kan dere være så snille å spille dette inn på plate, i tilfelle en av dere får strupekatarr i juni neste år? For da tror jeg nesten det ikke blir sommer.

Vil du se Taube i Vika? Det er konserter fredag 26. og lørdag 27. juni, samt fredag 3. juli og lørdag 4. juli. Billetter finner du HER.

Kommentarer

kommentarer