Taco og Tema på stasjonen

Fire ganger i året arrangeres det temakvelder i ungdomsklubben på togstasjonen. Taco er trekkplaster, tema er greia.

Litt fornuftig påfyll i en ungdomsklubb er viktig fra tid til annen, synes Trine, Trond og Anki i Bymisjonens ungdomsklubb. Derfor arrangerer de temakvelder der de tar opp viktige temaer de føler angår ungdommene. Denne gangen var det Trine som hadde ansvaret for temakvelden, og hun bestemte at nettvett skulle stå på agendaen.

-Det var et par opplevelser med ungdommene som fikk meg til å tenke på nettvett, forteller Trine,  men jeg har tenkt på det før også. De går jo rundt med mobilene sine hele tiden, og det blir veldig mye bildedeling og sosiale medier. Det er mange av ungdommene som ikke vet at det faktisk er ganske mange lover og regler rundt det her.

Ungdommene ble invitert på taco og tema. Trine ringte til politiet og hørte om de kunne komme og snakke om nettvett, og politiet kom. Nærmere bestemt forebyggende avdeling i politiet. Før de holdt foredrag, spiste politiet taco med ungdommene. 

Frode, Christian og Christine fra forebyggende avdeling i politiet holdt et fint foredrag om nettvett for ungdommene på Møtestedet.

-De satt i førti minutter og spiste og skravla med oss før vi starta, forteller Trine, det var så fint! Etterpå snakket de i over en time om nettvett. De holdt et kjempefint foredrag for oss, de snakka blant annet om bildedeling og lover rundt det.

Politiet snakket også om farene ved å dele lettkledd- og nakenbilder av seg selv. Og andre.

-Mange av ungdommene aner ikke at det kan være straffbart å dele bilder av andre, forteller Trine, det er viktig at de skjønner at dette er krenkende. Og ulovlig.

Politiet snakket også om falske profiler på nettet, og hvordan man skal gjøre hvis man møter noen på nettet og skal treffe dem på date. Ungdommene stilte mange spørsmål. Og det var mange som kom. 

Taco og tema ble en slager, forteller Trine Kristiansen.

-Den kvelden ble rett og slett en slager, vi var rundt tjuefem stykker her og ungdommene var veldig interessert i temaet. Jeg var superfornøyd da jeg gikk hjem den kvelden!

Men Trine vil si en ting til hun, før jeg går, hun vil nevne karaokeanlegget de har fått seg.

-Det var Øivind Strøm som hjalp oss å få tak i et rimelig karaokeanlegg, forteller hun, vi er så fornøyde med det! 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer