Intimkonsert i Haldens storstue

Man glemmer snøen og kulda på utsiden av Brygga kultursal når deLillos fyller kultursalen med varme og nostalgiske sanger. Her kommer klassikere på rekke og rad, vakkert levert i et akustisk utrykk.

Tekstene er varierte. Det er alvor og det er humor. Det er tekster man kan kjenne seg igjen i og det er tekster som får en til å tenke. De synger sanger som setter en i godt humør og sanger til ettertanke. De synger om alminnelige mennesker og om livets små rariteter. Lars Lillo Stenberg er en ordkunstner og tekstene kommer tydelig frem i den akustiske konserten.

Det var nesten fullsatt sal og alle så ut til å kose seg. Publikum tødde opp etter hvert og spesielt på kjente låter som 1984 og Kokken Tor som ble spilt mot slutten av konserten.

Lars Lillo Stenberg ved tangentene. Foto: Clifford James.

Publikum omfattet folk i alle aldre, men med en viss overvekt av par og venneflokker i 40-50 årene.

DeLillos leverte nok en gang og sang om vakre dager, tog, gamle sanger , været , døden, drømmer og om kongepudler uten problemer. De var samstemte og drevne.

Tekstene er vakre og rene. De minner om lekne barnetegninger, men med dybde og ord til ettertanke.

I løpet av konserten har de vært igjennom en sang fra hvert album og det er ifølge Lars Lillo Stenberg 17,5 album.

Foto: Clifford James.

Hva syntes  publikum ? Jeg tok en prat med noen etter konserten:

Maien Miljteig: Kjempefin konsert. Jeg har bare vært på en konsert med dem tidligere. Denne konserten var veldig behagelig.

Nina Kullberg: Det var fantastisk flinke musikere. Jeg synes Lars Lillo Stenberg var litt lat i starten med sine akkorder og vi hadde forventet litt flere hits.

Camilla Nygård Hoffstrøm: Veldig bra! Veldig variert og de har fortsatt sjarmen. Jeg synes det var bedre kvalitet nå enn tidligere. Jeg oppdaget dem litt på nytt igjen.

 Pål Backstrøm: Veldig bra! Bra samspill.

 Fredrik Delås: Gammel materiale på ny måte. Veldig bra! Nedstrippet og mer fokus på tekst.

Marius Saxer Ebeltoft: Helt konge!! Jeg har vært på samtlige konserter de har holdt i Halden. Dette var bra til å være sittekonsert og publikum var helt med.

Tekst: Monia Berger

Alle foto: Clifford James

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer