Swingende storbandmøte på Aladdin

Mandag kveld var det duket for et jazza og fengende møte mellom Halden storband og Sarpsborg storband på Aladdin scene!

Hyggelige naboforhold er aldri å forakte, men for å virkelig pleie et naboforhold må man innimellom by naboen inn på besøk. Mandag kveld var Sarpsborg storband invitert til Halden for å spille med Halden storband på Aladdin scene, og resultatet ble en flott kveld i jazzen og swingens navn.

Det er som kjent høflig å la gjestene forsyne seg først, og Sarpsborg storband får æren av å åpne storbandkvelden på Aladdin.

Sarpsborg Storband!

Sarpsborg storband, som inntil nylig spilte under navnet Skjeberg storband, åpner kvelden med en svingende versjon av This could be the start of something big. Gjestene fra nabobyen spiller så det rykker i jazzeføttene bortetter seteradene på Aladdin. Fortsettelsen skuffer heller ikke, her er det tight og flott hele veien. Flere imponerende soloinnslag blir det også.

Dirigent i Sarpsborg storband; Geir Lorentzen.

–Vi lurte veldig på om noen kom til å komme hit i kveld, sier storbandsleder Geir Lorentzen, men her har jo folk gått man av huse! Det er hyggelig!

Sarpsborg storband fortsetter i samme fengende stil, og følger på med Count Basies Basie straight ahead, samt flere andre swingende klassikere. En liten ekstra treat får vi også underveis, når den lokale storbandsolisten Margrete Gaulin dukker opp for å gjøre et par numre med nabobybandet. Margrete byr blant annet på en nydelig versjon av Oasis hit Wonderwall, etter et storbandsarr av Paul Anka. Vanvittig flott! Margrete imponerer som vanlig, med sin varme og klangfulle røst leverer hun til A.

Margrete Gaulin Simonsen.
Pianist og konferansier i Sarpsborg storband Hans Petter Bøckmann har forlagt brillene sine før konserten, men heldigvis kommer de til rette før settet er ferdig spilt.

Sarpsborg storband avslutter med nok et flott solistnummer; Too Close for Comfort, med Margrete i front. Nydelig!

Etter en liten pause er det Halden storbands tur til å innta plassene bak instrumentene, og de har noen virkelige klassikere på lur. Her blir det både Duke Ellington, Glenn Miller, Gordon Goodwin og mange andre storbandskatter. Min favoritt? Det må bli Benny Goodmans og swingtidens perle: Sing sing sing. Halden storband spiller rett og slett fletta av den, det er fullstendig umulig å ikke danse med! Jøje meg, så elegant levert.

Halden storband.

To timer med storbandmusikk er ikke lenge, spesielt når man får to gode storband etter hverandre, og det ene flotte arrangementet etter det andre. Mange dyktige solister får briljere i løpet av kvelden, noe publikum også viser at de setter pris på. Og når vi nevner publikum: det er veldig hyggelig å se at så mange tar turen til Aladdin scene for å se nabostorbandene spille en mandagskveld. Det er ikke dagligdags kost denne høsten, hvor billettsalget går tregt over hele fjøla.

For Halden storband blir konserten også et trivelig gjensyn med en scene de har spilt på mange ganger tidligere. Og det funker veldig bra med storband på Aladdin scene! Mer av det, takk!

Hanne Walther spiller vakker trombonesolo på «Stardust».

Dette er et naboskap verdt å dyrke videre, det er sikkert. Jeg håper vi ser mer til Sarpsborg storband i Halden fremover, de er jo rett og slett ganske så ålreite. Til tross for at de er sarpinger.

Og folkens; husk at Halden storband inviterer til julekonsert i Brygga kultursal den 11. desember! Da skal både Margrete Gaulin Simonsen og Christina Brynildsen være solister. Jeg bare nevner det.

Billetter til den konserten finner du her.

 

 


 

 

 

Kommentarer

kommentarer