En magisk aften med Alexx Alexxander

Magi og illusjon har bestandig fascinert meg. Tanken på at ekte magi kan eksistere har jeg vel mista et sted i barndommen, men at noen ting rett og slett ikke kan forklares – det liker jeg. Da mister jeg aldri den nysgjerrigheten og fascinasjonen over det som ikke er åpenbart. Jeg kan ikke engang telle antall ganger jeg så «The Prestige» fra 2006, hvor Christian Bale og Hugh Jackman spiller to illusjonister som til stadighet flytter de magiske grensene for å utkonkurrere den andre, og som ender opp med å sette både eget og andres liv i fare gjennom et livsfarlig trylletriks.

Så, da jeg så at Norges største illusjonist skulle komme til Halden – da var jeg ikke i tvil om at jeg ville få det med meg. Mann og barn ble med meg for å oppleve en magisk aften i en fullsatt Brygga kultursal på fredag.

Alexx Alexxander: Norges største illusjonist.

Alexx Alexxander er født og oppvokst i Tønsberg, og startet sin magiske reise da han i 5-årsalderen fikk sin første tryllebok av bestefaren sin. Kun 5 år senere fremførte han sin første betalte forestilling, og etter det kan man vel si at det har gått slag i slag; Tryllekonkurranser, mesterskap i Scenemagi, diverse priser og anerkjennelser, og magiker  på fulltid allerede som 16-åring. You name it. Det er trygt å si at denne mannen vet hva han driver med. Og det ble denne kvelden et soleklart eksempel på.

Før showet kicker skikkelig i gang er det både nedtelling fra høyttalerne og introduksjonsvideoer, hvor vi blant annet får er gjensyn med forsvinningen av Maridalsvannet i 2019. Alt for å bygge opp stemningen så mye som overhodet mulig. 7-åringen var nok ikke veldig imponert over den ventinga, men fra og med første trylletriks var han hekta. Og DET var mora hans og.

Alle triks skjer med den største selvfølgelighet, og med en vanvittig timing og smidighet. Ingen ting er tilfeldig i dette showet, og alt må klaffe for at illusjonene skal være troverdige. Og gjett om det klaffer! De fleste av triksene hans gir meg hakeslepp, og jeg lurer noen ganger på hvem som er mest trollbundet; sønnen eller jeg. Vi sitter igjen som spørsmålstegn begge to, mens min kjære ektemann tar det hele med knusende ro – i kjent stil. Nå skal det sies at han er den beste til å trylle, i følge sønnen vår. Riktignok var det ett triks denne kvelden selv han ikke forstod hvordan det gikk an å få til.

Det hele er innpakket i typisk Las Vegas-stil, med en lettkledd assistent, anekdoter om livet og dramatisk bakgrunnsmusikk. Det kunne bikka over til superkleint, men jeg må si at kveldens hovedperson klarer å balansere det akkurat med en dose selvironi og mye humor. Han er selvsikker og humoristisk anlagt. Spesielt morsomt er det med de 4-5 personene i publikum som blir plukket ut, noe motvillig, til diverse roller i løpet av kvelden. Alexx spiller mye på dialog fram og tilbake med dem under forestillingen, og latteren sitter etter hvert løst hos publikum.

Showet er gjennomtenkt fra start til slutt, med noen helt vanvittige illusjoner som rett og slett ikke skulle vært mulig å få til. Og det er jo nettopp det vi hele tiden sitter og venter på og gleder oss til. Jeg skulle gjerne sett mange flere av denne store illusjonistens triks, men jeg regner med at han enda har mange ess i ermet, som bare ligger og godgjør seg før neste store triks.

Alexx sammen med en av gutta til Malin: Theo! Christoffer Raude Næsfeldt.
Theo får autograf på armen. Foto: Christoffer Raude Næsfeldt.

 

Alle scene/artistfoto tilhører Alexx Alexxander

Kommentarer

kommentarer