Surströmming fra Reis

Fredag kveld skal det strömmes fra Sjappa med sjel! Siste Reis fyller 30, og et jubileum er på sin plass. På programmet står både intervjuer med lokale Reis-personligheter og kule musikkbidrag fra både inn- og utland.

Gardinene på Siste Reis er rulla ned, og ølkranene er stengt i påvente av bedre tider.

– Siste Reis som de fleste andre i vår bransje, sliter økonomisk om dagen, sier Martin Fredheim på Reis. Vi får bare dekket 85 prosent av de faste løpende utgiftene, noe som gjør at vi taper penger hver eneste dag. I forrige runde med lockdown donerte våre kjære gjester over 120 000 kr for å hjelpe oss gjennom krisen. Nå trenger vi hjelp igjen, og prøver i samme slengen å gi litt valuta for pengene.

Folket på Reis hadde store planer om en real feiring av 30-årsjubileet i fjor. Men det er ikke så lett å feire 30-årsdag på en pub når man verken får servere øl eller være mange samla på ett sted. Men når folk ikke kan komme til Reis, så kommer Reis til folk.

– Denne sendingen blir derfor en slags liten feiring og oppsummering av 30 år med fest, spetakkel og musikk, forteller Martin. Underveis lodder vi ut litt premier og viser musikalske innslag og hilsener tilsendt oss fra noen av våre mange venner fra inn- og utland

Martin sendte ut noen forespørsler til artister som han vet har et forhold til Reis, og spurte om de ville bidra med noe.

– Responsen har vært helt overveldende, og det er nesten så vi har blitt nødt til å si nei til enkelte!

Lars-Martin Myhre, The Late Great, Stefan Murphy fra Irland, amerikanske Joshua Ray Walker og GospelbeacH har sendt inn musikalske bidrag til kvelden.

– I tillegg har vi fått noen videohilsener fra OnklP & De Fjerne Slektningene, Oslo Ess, Blomst, Cordovas, Onkel Tuka og flere andre, forteller Martin.

Programledere for Surströmminga fra Reis er Martin og Are. Den ene har vært bartender på Reis i over ti år, og den andre har  arvet stamgjeststempelet fra opptil flere familiemedlemmer.

Kjenn din besøkelsestid, her er det bare å tune inn på Siste Reis’ facebookside fredag kveld klokka 19!

Kommentarer

kommentarer