Strålende åpningsuke for Havnehagen

Havnehagens første uke har vært en braksuksess, restauranten har vært fullbooket hver dag siden åpningsdagen torsdag forrige uke. Lene Henriksen og Emilie Langbråthen-Tveit er storfornøyde.

De har jobbet femtentimers dager i mange måneder nå, Emilie og Lene. Sakte men sikkert har gamle Kongens blitt strippet ned til beinet, pusset opp, innredet på ny og forvandlet til Havnehagen. Forrige uke sto Havnehagen gastropub ferdig, og de nye sjefene på huset inviterte til storstilt åpningsfest. Torsdag 1. oktober åpnet Havnehagen dørene for haldenserne, og haldenserne strømmet til i store flokker. Emilie og Lene er veldig fornøyde.

– Det har gått over all forventning, sier Emilie glad. Vi hadde jo håpet det skulle bli en bra åpningsuke, men vi hadde aldri drømt at det skulle bli bra!

Kongelige vibber i veggene fremdeles…

Jeg er innom Havnehagen før dørene åpner for dagen. Inne i restauranten er alle i full sving. Lene svinser rundt i baren, og Emilie støvsuger under et bord lenger inne i lokalet. Et par snekkere går rundt og pusler med ting. Alle mann til pumpene. Det har vært mye jobb for å få Havnehagen opp og gå, og jobben er langt fra ferdig ennå. Men premierenervene har lagt seg nå, Emilie var veldig spent før den store åpningsdagen forrige uke.

– Jeg var utrolig nervøs, forteller Emilie. Dette er et sted som betyr mye for mange haldensere, og vi har veldig respekt for det bygget vi har flytta inn i. Jeg var jo litt stressa for hva folk ville synes. Men vi har blitt så godt mottatt, folk har vært superpositive!

Splitter nytt interiør i Havnehagen!

Lene kjente ikke på de samme premierenervene som Emilie.

– Når man jobber femten timer om dagen får man rett og slett ikke tid til å være nervøs, ler hun.

Det splitter nye interiøret har Emilie og Lene diskutert seg frem til i samarbeid med eierne Per og Grete Voldberg.

– Vi har vært veldig heldige som har fått lov til å mene så mye om hvordan det skal bli her, sier Emilie, det er stas. Og det har vært en artig prosess, vi har vært ganske enige. Alle fire var opptatt av at det skulle være lunt og hyggelig i tillegg til at det skulle være fint.

– Det har vært kjempegøy å gjøre dette sammen med Grete og Per, sier Lene.

– Og vi har fått så mye god hjelp av mange flinke folk, sier Emilie, det er vi utrolig takknemlig for. Vi vil gjerne takke dem alle sammen!

Er dere fornøyde med resultatet?

– Superfornøyde! sier Lene. Vi synes det har blitt utrolig fint her!

Emilie nikker.

Havnehagen er pussa opp fra topp til tå.
Det er ikke mye som minner om gamle Kongens på Havnehagen, hele interiøret er bytta ut.

Havnehagen er nå i sin andre åpningshelg, og restauranten er fullbooket.

Hvordan har den første uka vært?

– Den har vært veldig travel! sier Emilie. Det har vært masse folk her, vi har hatt godt med besøk hver eneste dag. Det har vært så fullt som vi får lov til å ha det. Det er kjempegøy!

På Havnehagens meny finner man alt fra burger til kveite, og dessuten en snacksmeny for dem som ikke vil spise full middag.

– Man kan komme hit og spise bare småretter eller snacks, sier Emilie. Eller bare for en kopp kaffe!

– Vi har baristakaffe! sier Lene.

I dag begynte Havneagen med brunsj. I første omgang kun på lørdager, mellom 12 og 16.

Hva serverer dere da?

–Retter som avocadotoast og chevresalat, sier Lene, og amerikanske pannekaker. Det blir masse godt på menyen! Og bobler i glasset, for den som vil ha det.

Havnehagen!

Hvem kan komme hit og spise?

Emilie smiler bredt.

– Alle! Alle kan komme hit. Vi har hatt besøk av venninnegjenger i åttiåra, barnefamilier, folk i tjueåra og mannfolkgjenger i tredveåra. Dette er et sted alle kan komme og slappe av i uformell atmosfære.

Emilie og Lene håper fortsettelsen blir like god som starten.

– Nå må vi bare komme inn i rutinene, sier Lene, det tar jo litt tid å venne seg til ny restaurant og nye rutiner.

– Vi håper folk har tålmodighet med oss nå i starten, legger Emilie til. Og til alle kunder som bekymrer seg for at vi skal legge ned Grensen – det har vi ingen planer om! Jeg har fått noen spørsmål om det den siste uka.

Hvordan føles det nå?

– Veldig veldig bra, sier Lene.

Emilie nikker. Fremtiden for Havnehagen ser lys ut. Og snart skal de pusse opp uteplassen også. Men ikke før til våren!

Her finner du Havnehagen på Facebook.

Tropisk stemning med flamingoer på Havnehagen.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer