Still going strong

Bilder: Sindre Lindhaugen.

Tor Brynildsen beviste nok en gang at han er byens ubestridte Rockekonge når han rocka kultursalen med sitt superbe band torsdag kveld.

Endelig konsert! Endelig rock n’ roll! Og hvem bedre til å «åpne» kultursalens rockehøst enn byens egne Rockekonge? Med et band spekk fullt av dyktige musikere?

– Jeg har med meg verdens beste band vet du, sa Tor til meg en gang i sommer, de er så flinke til å spelle!

Og det er jo lett å forstå, at Tor trives i selskap med Marius Rekstad, Omar Østli, Åsmund Solli, Lars Ivar Borg og Markus Berntzen. De viser oss hvor rockeskapet faktisk skal stå.

Tors band viser oss hvordan man skal spelle skikkelig rock n’roll. Foto: Sindre Lindhaugen.

Etter å ha spilt seg varme, og briljert litt på sine respektive instrumenter, kalles Rockekonge Tor inn på scenen. Uten dikkedarer river han i gang med Tulsa Time, og rockeføttene går langs hele første rad. Markus Berntzen leker seg på gitar! Dærsken døtte så moro det er når han og Omar setter i gang!

– Markus speller skjorta av hvem som helst, ler Tor fra scenen, det er så moro.

Så blir det Elvis. Så klart blir det Elvis. Elvis, som Tor første gang hørte på gutterommet en sen kveld, på en skurrete radiolinje fra Tyskland. Vi får høre Little Sister. Don’t be cruel. I’m Gonna Sit Right Down and Cry Over You. Og det spelles gitar!

Foto: Sindre Lindhaugen.

Seteradene gynger forsiktig i takt med musikken, og tidvis rister gulvet merkbart i takt med Åsmunds trommestikker. Det godt voksne publikummet er ikke av den hojende sorten, men viser sin begeistring ved å trampe takta med føtter, tappe på lårene med fingrene, og synge forsiktig med.

Marius Rekstad herjer på tangentene. Foto: Sindre Lindhaugen.

Etter litt Cliff Richard og Dean Martin, roper Tor på Hege. Beskjeden som hun er, står Hege litt i kulissene og lurer før hun kommer inn på scenen. Men som vanlig er Hege ventetiden verdt. Tor har et realt, vokalt rocketrøkk, og det har jammen Hege også. Liten og sped står hun der på scenen, hvor henter hun all den stemmekrafta fra? Heges klokkeklare countryrøst har minst atten lag.

Lille Hege med den store stemmen. Foto: Sindre Lindhaugen.

– Jeg er dattera til Tor, sier Hege fra scenen. Men det blir ikke noe dattera til Tor uten mor. Jeg vil gjøre stas på Britt Brynildsen, som har vært kjæreste med en rockekonge i mange år.

Så får mor en liten applaus, før Hege synger Elvis. Og så får vi Gentle on my mind også, før hun forlater scenen og lar Tor overta mikrofonen igjen. Og det rockes! Vi får selvfølgelig That’s all right mama også, til slutt. Det var nettopp That’s all right mama Tor hørte på radioen den gangen på gutterommet, den første Elvis-låta i Tors liv. Som satte spor, og som kanskje har skylda for at Tor er Haldens Rockekonge i dag.

En fullsatt kultursal ber om mer etter endt konsert, og det får vi også! Hege kalles inn på scenen igjen, og der kommer jammen Ulf Myhre også.

Shake it baby shake it!

 

 

Takk til Tor & Co., for en helrocka kveld i kultursalen!

 

Kommentarer

kommentarer