Nøtteknekkeren er på vei

Juleselskapet er i gang! I november skal de sette opp musikalen Nøtteknekkeren i Fredrikshalds Teater, og nå er øvingen i gang for fullt!

Endelig skal Juleselskapet få sette opp sin jubileumsforestilling i Fredrikshalds Teater! Etter et års teatertørke er de mer motiverte enn noen sinne. Jeg møter ensemblet på første sangøving på Strupe.

– Det er fantastisk å være i gang igjen, sier regissør Geir Andersen, vi har venta lenge på dette. Og så er det kjempemoro at vi skal sette opp nettopp dette stykket.

Geir Andersen med en fabelaktig Nøtteknekkerrekvisitt som han har laget selv. Geir er nemlig multikunstner.

Juleselskapet er faktisk de første som får sette opp musikalen Nøtteknekkeren utenfor Trøndelag. Det er nemlig Trøndelag teater som tidligere har satt opp stykket.

– Dette er spesialskrevet for Trøndelag teater, forteller Geir. De har satt det opp siden 2013, og det har vært en gedigen suksess. Det har gått for smekkfulle hus i mange år.

– Sist gang de satte det opp solgte de tjue tusen billetter den første uka billettene lå ute, legger produsent Catharina Heide Amundsen til.

Hvorfor er det så populært?

– Fordi det er en helt smashing fantastisk forestilling, svarer Catharina.

Det synges på Strupe!

 

De fleste kjenner til Nøtteknekkeren, men folk flest kjenner det som ballett. Det er Bones, Havdal, Holdhus og Løseth som er manusforfatterne bak Nøtteknekkeren som musikal.

– Du skal være litt gutsy for å tørre å skrive om en klassiker som Nøtteknekkeren til musikal, sier Geir, men disse folka har virkelig fått det til. Det er et kjempefint manus. Her er det masse humor for både barn og voksne, og dessuten veldig mye tøff musikk. I tillegg tar vi inn det klassiske ballettelementet i forestillingen, og da samarbeider vi selvfølgelig med Halden Danseskole!

I dag er ensemblet samlet for å synge seg gjennom musikalens sanger. Frank Skovrand er rottekongen i stykket, og nå skal «hans sang» synges.

Rottekongen Frank.

Hvorfor spiller du alltid sånne slemme roller?

– Fordi jeg liker det! svarer rottekongen.

Barn og voksne samler seg rundt pianoet og Bjørn Ingvaldsen.

Rottekongens sang gjennomgås med hele ensemblet.
Rottekongen er borte hos assistenten for å forklare noter.

Vi tar rotta på alle, vi tar rotta på folk og fe! synger ensemblet, mens Frank og hans lille assistent Lars står i midten av ringen. Dette er Lars’ første Juleselskap-forestilling, enda pappa Frank har vært med i mange år.

Dette lover godt folkens! Om en snau måned kommer billettene for salg, og da er det bare å sikre seg en plass med det samme.

Følg med på Juleselskapets Facebookside for info og oppdateringer!

 

Kommentarer

kommentarer