Starter opp igjen med Yoga på festningen

Yogalærer Edna Reyes Malaki er glad for å endelig kunne gjenoppta utendørsyoga på Fredriksten festning etter en lang koronapause.

Hver lørdag i sommerhalvåret rigger yogalærer Edna Reyes Malaki seg til med yogamatte på gresset ved Borgerskansen for å holde utendørs yogaklasser. Etter en lang pause fra å kunne samle folk på samme sted er Edna glad for at vi endelig nærmer oss en slags normal hverdag.

-Jeg har tatt en pause i koronatiden, forteller Edna, det har vært fine dager. Jeg har brukt tiden med familie, venner og meg selv og gått mange lange turer hver dag. Men jeg har også hatt live yoga for å nå folk i denne rare tiden. Folk trenger yoga for å koble ut i en stressende periode som denne. Jeg har brukt sosiale medier for å fokusere på å gi tips til venner og elever om hva slags øvelser man kan gjøre hjemme i koronatiden.

Edna synes online undervisning er rart. Hun har kjørt livekurs, siden hun synes det er fint å kunne kommunisere med elevene underveis.

-Det å ha muligheten til å spørre elevene om hvordan det går og hva de holder på med om dagen er min måte å si at jeg bryr med, sier hun. Men det har vært merkelig og frustrerende å ikke kunne ha gruppeundervisning. Og det verste er å ikke kunne gi folk en klem!

Yoga på festningen er ikke et nytt konsept for Edna, hun går nå inn i sitt andre år med yoga på Borgerskansen.

-Jeg er kjempetakknemlig for samarbeidet med Fredriksten festning, sier Edna, det er så fint å kunne drive med yoga på et så fantastisk sted med nydelig utsikt over Halden sentrum.

Ednas yogaklasser på festningen går hver lørdag mellom 10.30 og 11.30.

-Dette er yoga for alle, sier Edna, både familier, venner og par. Jeg kjører Vinyasa yoga, en dynamisk yogaform som passer for alle uansett alder og nivå. Man trenger ingen forkunnskaper for å være med. Det blir gitt god veiledning, og de ulike asana – eller stillinger – gjennnomgås og vises.

Oppstart for Ednas festningsyoga er lørdag 23. mai.

-Vi kansellerer hvis det blir regn eller kraftig vind, sier Edna. Man tar med seg egen yogamatte, og teppe for å holde seg varm hvis det er lav temperatur. Og så må man jo kle seg etter været!

Edna gleder seg til å samle folk i yogaklasser igjen.

-Nå som samfunnet begynner å åpne sakte og forsiktig igjen etter kun telefon- og nettsosialisering er dette en perfekt måte å sosialisere på, sier hun, men på god avstand fra hverandre selvfølgelig!

 

På disse facebooksidene finner du informasjon om Ednas yogaklasser: Yoga With Edna og Yoga4You

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer