Vinsmaking med Øystein Lundsveen #9

På fredag kan du lære litt mer om hvitvin fra Italia og rødvin fra Portugal på Øystein Lundsveens digitale vinsmakingskurs.

Hver fredag i koronatiden har sommelier og hovmester på Curtisen Øystein Lundsveen strømmet digitale vinsmakingskurs via Haldens Digitale Scene. Nå er Øystein tilbake på jobb på Curtisen på fredagskveldene, men Øystein vil gjerne fortsette å dele vinkunnskapene sine med oss. Derfor forhåndsinnspiller han vinsmakingskursene sine sånn at vi fortsatt kan lære litt om vin hver fredag.

-Fredagens hvitvin kommer fra Umbria i Italia, forteller Øystein. Den er saftig og fruktig, og preget av modne epler og blomster med innslag av mandel. Den passer til salater, grillet fisk og skalldyr. Rødvinen kommer fra Beiras i Portugal. Den er sval og saftig, og preget av mørke og røde bær, urter og krydder. Det er middels lengde på ettersmaken. Denne vinen passer til småvilt og fugl, som and og gås.

Vinsmakingskurset sendes på Haldens Digitale Scene fredag klokken 18.00.

Kommentarer

kommentarer