Speiderne har vært på vintertur

Speidere og ledere fra Tistedal/Aremark FA dro helgen 3. til 5. februar på jakt etter vinter. 
Frelsesarmeens speidere i sentraldistriktet har en årlig tradisjon med en felles vintertur. Denne gangen var valget Jønnbu Fjellkyrkje/leirskole like ved Lifjell skisenter i Telemark, Bø kommune. Her var Tistedalspeiderene sammen med speidere fra Oslo 3. korps og Lørenskog.
Vi dro fra Tistedal fredag ettermidda kl 17:00 og ankom Jønnbu ca kl 22:00. I alt ble vi 36 deltagere med små og store gjennom helgen.
Lørdags morgen var tåkefylt, og planene for dagen var langrennski og aking før lunch og snøhule og iglobygging etter lunch.
Det var nylig preparerte løyper og valget falt på en 3 km lang løype siden de aller fleste speiderene nok var ute av trening. Var en god del stigning gjennom hele løypen og etter et feilaktig rutevalg havnet vi nesten tilbake til utgangspunktet etter halvgått løype. De aller fleste speiderene hadde da fått nok skigåing for den dagen og returnerte til leirskolen og de som aket. De fleste lederene ville derimot ikke gi opp riktig enda og tok den ufrivillige «snarveien» tilbake og gikk resten av løypa. Så speiderene gikk ca 2km og lederene nesten 4 km.
Etter en ekte speiderlunch med bålgrillede pølser ute i gamma til leirskolen fortsatte dagen med lek og snøhule/iglo. Snømengden var litt begrenset, og snøkvaliteten man trenger for å lage en iglo ikke helt tilstede, men begge deler engasjerte speiderene og vi fikk demonstrert prinsippene og kommet godt på vei med begge deler før både snøhule og iglo til slutt raste sammen.

2017-02-04 15.15.10

Kvelden fulgte med spaghetti carbonara til middag, leirbål med speiderenes egne underholdningsinnslag, sanger og leker.
Søndag våknet vi opp til en del vind, men ingen tåke, så vi kunne endelig skue omgivelsene fra den lille toppen leirskolen ligger på.
Etter en del pakking og rydding ble det arrangert skilekstafett med sprettertskyting, livlinekasting og labyrint. Når speiderene var ferdig med sine runder tok lederene over, og det ble Tistedal/Aremark FA ledere mot oslolederene. Tistedal vant med solide 1,5 sekunders ledelse og forlot stedet med æren i behold.
Som vanlig en flott tur, og deilig å endelig se litt vinter. Det er vi ikke bortskjemt med her hjemme.
Speiderhilsen ledere og speidere fra Tistedal/Aremark FA.


Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer