Soria Moria: Lave skuldre, høye ambisjoner

Det ble ikke noe Pippi-forestilling for den nye amatørteatergruppa Soria Moria i januar, men det betyr ikke at de har lagt ned virksomheten. Tvert i mot!

Den nyoppstartede teatergruppa Soria Moria hadde booket Black Box for å sette opp Pippi Langstrømpe på de syv hav i januar. Det gikk naturligvis ikke. Men nå ser primus motor for teatergruppa Martin Kingsrød Larsen fremover, og gleder seg til å sette opp forestillingen i oktober/november.

– Vi har ikke kunnet møtes for øvinger nå i januar og februar, forteller Martin, men med en gang det åpnes for at vi kan møtes igjen så gjør vi jo det. I desember hadde vi øvinger i Black Box, men da måtte vi sitte stille rundt et bord og øve. Det er jo ikke helt det samme, det blir vanskeligere å finne frem følelsene når man må sitte helt stille. Vi gleder oss til å kunne ha helt vanlige øvelser igjen!

Får du med deg den samme gjengen på scenen i høst?

– Ja, det ser sånn ut! Det er en gira gjeng som er med. Alle har blitt veldig glade i rollene sine.

Soria Moria startet som et produksjonsselskap, og den første oppsetningen skulle altså være Pippi Langstrømpe på de syv hav. Men veien blir til mens man går, og underveis har Soria Moria utviklet seg til noe helt annet enn det det startet som.

– Soria Moria har blitt et amatørteaterlag for voksne! Vi er ikke et produksjonsselskap lenger. Det er jo ikke alltid ting blir akkurat sånn som man har tenkt, og i dette tilfelle så tenker jeg at Soria Moria har utvikla seg til noe bedre enn det vi starta som.

Martin Kingsrød Larsen er regissør og primus motor for amatørteatergruppa Soria Moria.

Soria Moria er en demokratisk gruppe. Martin er veldig opptatt av at alle skal føle eierskap til prosjektet, så han ønsker at skuespillerne skal ta del i produksjonsbiten også. Alle skuespillerne på scenen har dermed også roller i selve produksjonen, og tar del i markedsføring, kulissearbeid og mye mye mer.

– Det er viktig for meg at alle tar del i hele prosessen, alle har ansvar for et område. På den måten slipper jeg å være diktator på toppen også, jeg vil at alle skal ha medbestemmelsesrett!

Martin har rolle som regissør i Pippi-oppsetningen, så han tar ansvar for øvelsene og innholdet i dem. Han legger seg altså ikke borti beslutninger rundt musikk, rekvisitter, kulisser og annet.

Alle rollene til Pippi er besatt, men Soria Moria er åpent for alle. Har du en liten teaterspire i magen, og ingen scene å stå på? Meld deg inn i Soria Moria da vel! Kanskje du kan få en rolle i neste oppsetning? Det er helt gratis å være med!

– Alle som synes det er gøy med teater kan være med hos oss, alle er velkomne. Vi er en gjeng teaterentusiaster som vil spille skuespill fordi vi synes det er gøy! Mottoet vårt er lave skuldre, høye ambisjoner.

Pippi-forestillingen skrider frem, til tross for at teatergruppa ikke kan møtes fysisk ennå.

– Jeg gleder meg så sinnsykt til å sette opp Pippi, sier Martin entusiastisk, det kommer til å bli en utrolig bra forestilling!

Har du lyst til å være med og spille teater sammen med andre entusiastiske amatører?

Her kan du melde deg inn i Soria Moria!

 

Kommentarer

kommentarer