Sommeren på Samfundet

Ungdomssamfundet holder koken, de har mange aktivitetstilbud og turer på agendaen for sommeren 2019!

Mikaela & Co har bestemt seg for å stenge klubben i sommer, og heller fokusere på å tilby barn og unge ulike aktiviteter og turer gjennom sommeren.

-Vår erfaring fra i fjor var at det nesten ikke var folk innom i løpet av sommeren, forteller Mikaela, det var veldig få som benytta seg av tilbudet. Derfor tenkte vi at vi heller ville utvide aktivitetstilbudet vårt utenfor huset denne sommeren. Vi skal finne på masse gøy!

I dag fredag reiser Mikaela med en buss full av ungdommer til Oslo for å dra på VG-lista. De ulike aktivitetetstilbudene vil annonseres utover sommeren, men to turer er allerede lagt ut med påmelding; Èn tur til Skara Sommarland mandag 8. juli og en tur til Daftöland onsdag 3. juli.

-Turen til Daftöland er mynta på barnefamilier. Målet er at folk skal gjøre en koselig ting sammen med familien. Vi har satt en lav egenandel på denne turen, den er på bare hundre kroner per person. Det inkluderer både inngang og busstur frem og tilbake. På Daftöland kan man ta med seg mat inn, så her kan man smøre matpakke og ta med. Denne turen er for alle, men vi har satt en lav egenandel for at alle skal kunne delta, uavhengig av økonomisk situasjon. Daftö-turen arrangerer vi fordi flere barnefamilier har spurt om vi ikke kan lage familiearrangementer også, og ikke bare rette oss mot ungdom.

Turen til Skara er først og fremst for ungdommer, men familier kan også være med. Aldersgrensen for å være med uten foreldre er 12/13. Prisen for Skara-turen er 300 per person, dette inkluderer inngang og buss tur-retur, samt en lunsjbong.

-Det er ungdommene selv som har ønska seg en tur til Skara, forteller Mikaela, og vi tar jo gjerne i mot forslag

Mikalea lover flere turer ut over sommeren.

-Vi skal planlegge en Tusenfryd-tur i sommer, det er også en tur ungdommene selv har ønsket seg. I tillegg planlegger vi turer i nærmiljøet, for eksempel har vi tenkt til å ta med paddleboard og andre vannleker og ta en tur til Kruseter. Der er det jo mange ungdommer fra før, så vi har tenkt at vi kunne dratt opp og gitt ungdommene der mulighet til å delta i aktiviteteter. Så blir det kanskje en tur til festningen med grillmat og rebusløp og sånt.

Ungdomssamfundet følger altså skoleruta i sommer. Sommeravslutningen har de i Oslo i dag, og så åpner de dørene når skolen starter igjen i august. I mellomtiden blir det altså mange turer og aktiviteter. Følg med på Ungdomssamfundets Facebookside, der annonseres nemlig aktivtitetene utover sommeren!

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer