La oss besinne oss litt

Saken om utbyggingen på Os engasjerer. Det er bra. Mange er imot riving av nåværende skole. Det er greit. Men jeg synes ikke alle ordene som brukes for å la nåværende skole stå, er like greie. Det tales mye om både «skam» og «galskap». Slike ord bør reserveres til andre sammenhenger. For min del tenker jeg aldri at politikere som foreslår noe jeg er uenig i, burde skamme seg. Jeg har heller aldri tenkt at noen av dem kommer med galskap. Nei, la oss møte saklige forslag med saklige argumenter.

Jeg ser at en del er enige om at de vil bevare nåværende Os skolebygning. Men så ser jeg samtidig at alternativene videre spriker. 1-10 skole på Os eller også bevare Rødsberg? Bygge idrettsarena på Os, eller på Porsnes eller i Tistedal? Flere alternativer og sprikende meninger.

Og hvis det ikke blir noe av Os-prosjektet nå, hvordan vil det da gå med leieavtalen med fylket og videregående skole? Den vurderingen bør iallfall tas med i regnestykket hvis man nå vil endre utbyggingen på Os.

Flere sier at vi må stoppe planene. Det er mulig, men akkurat nå er det ikke noe som kan stoppes. Reguleringsforslaget er ute til høring og deretter administrativ behandling. Så kommer den opp til politisk behandling i august. Der vil vi lese hva rådmann og teknisk hovedutvalg opprinnelig foreslo, diverse innspill som har kommet i høringsprosessen, rådmannens vurdering av disse og så hans endelige forslag.

Rådmannen kan la det opprinnelige forslaget stå, han kan endre noe på det eller han kan foreslå å stoppe det. Deretter kommer den endelige diskusjonen og avgjørelsen. Folk må jo få ha de meninger de selv ønsker. Men for min egen del vil jeg vente til jeg har studert alle saksdokumentene nøye – med argumenter både for og imot – før jeg trekker endelig konklusjon om vi skal godkjenne reguleringsplanen eller ikke. Men uansett konklusjon om Os-prosjektet, galskap blir det ikke.

Dagfinn Stærk

Gruppeleder Halden KrF

Kommentarer

kommentarer