Slippkonsert for AG3

Haldenbandet AG3 slipper, etter 23 år som band, endelig ut debutalbummet `Chapter One`lørdag 28. oktober og feirer med stortstilt releasekonsert på Aladdin Scene samme kveld. Med seg har de rockekometene i L.I.A.R, nå kjent som de kuleste guttene i Norske Talenter, som oppvarmingsband.
Som en gotisk katedral jager bandet angst, djevler og annet faenskap på flukt. Mye skal ut, og ingenting skal slippe igjennom. De pumper på med skitne tunge riff, melodier og skeive takter som lett gir rockefoten leamus. Musikkjournalist Tom Skjeklesæther har beskrevet musikken til AG3 «som om sementfabrikken plutselig skulle få musikalske ambisjoner» et mantra bandet har båret med seg siden.
AG3 har tidligere sluppet låten Bighorn i forbindelse med TV-serien Exit 3, en låt som streames stadig mer.
AG3 er:
The Black Cross, Eagle of Thunder: Gitar, vokal
Justin Time: Trommer
Mais Davis: Saxofon
Eddie Stalone: Bass
Bob Lynch: Gitar
Mr. Miller: Keyboards
Produksjon:
Innspilling: Holtan HiFi v/ Espen Holtan
Mix: Athletic Sound v/ Dag Erik Johansen
Mastering: Øra Mastering v/ Karl Klaseie
Foto: Veronica Van Groningen
Coverdesign: Social Division Tattoo/ Atle Arnesen

AG3 Biografi

Det er ingen som helt vet når AG3 så dagens lys. Andreas (A), Gjermund (G) og Espen (3) vokste opp i samme gate i Halden, og startet etter hvert opp ungdomsbandet Hot Tubs. Gutta var «synthere», en ikke helt risikofri stil i Halden på den tiden, og Depeche Mode var de store heltene. Etter hvert kom fasinasjonen for AC/DC og Kiss, og så gjorde Metallica et uslettelig inntrykk da Kill em all kom i 1983. Vi blir ikke overrasket om inspirasjon kan spores fra alle disse banda i dagens AG3.

På midten av 90-tallet, pakket Espen ned sine flanellskjorter og ihjelspilte grungeskiver, og flyttet til Oslo for å studere, og etter ett år som fedrelandsbeskytter kom Gjermund etter til storbyen. Espen turnerte da med bandet Cornflakes, og Gjermund prøvde å leve rockedrømmen med bandet Trucker. Et nokså ukjent band for de fleste, men de fikk unnagjort noen steintøffe konserter, blant annet sammen med El Caco på kroa i Bø, en konsert som rullet 6’r på terningen i musikkmagasinet Panorama. Espen også ble bassist i det strålende norske tungrockbandet Dødt Løp, som etter hvert ble signet på plateselskapet S2, av ikke helt ukjente bransjemann Terje Engen.

Dessverre kom det en dag hvor Trucker så seg nødt til å oppløse bandet, og siden Gjermund hadde funnet kjærligheten i hjembyen, dro han, med stonerrock (trolig Kyuss) i hodetelefonene, ned til på spor 18, og toget hjem. Der fikk han seg jobb bak baren på Siste Reis Pub, hvor han til stadighet fikk snurret sine Clutch og Horsepowerskiver. I denne perioden starter han som gitarist i rockebandet The Squareheads, med punkrocker Thrond «Big Daddy» Asker som ubestridt gallionsfigur.

Av samme grunn som Gjermund, fant også Espen veien til spor 18. Tilbake i gamle strøk, ble han bassist i Navigators, bandet til legendariske Trond Andreassen. De slo til med en smell gjennom skiva The Straight and the Narrow, fikk skikkelig vind i seilene og turnerte flittig rundt i landet. Gjermund spilte sine konserter med The Squareheads, men gutta i AG3 hadde også funnet sammen igjen, og bandet møttes så ofte de kunne i øvingslokalet.

År hadde gått, og årene gikk, det samme med jobber og bandkonstellasjoner, men jentene forble stort sett de samme, og det endte med unger på alle mann, men bandet sluttet aldri å svirre på øvingslokalet.

I 2015 skiller Gjermund og Espen lag med Andreas og får inn trommeslager Magnus Buer Hansen. Hansen har i en årrekke vært sessionmusiker, bidratt på mer enn 50 plateinnspillinger og vunnet spellemannsprisen med Henning Kvitnes. Han tar utfordringen, og tørker støv av en gammel basstromme, så nå har han to, og starter innstuderingen av AG3s rikholdige katalog som teller nærmere 30 låter. Bandet spiller seg inn som trio, spiller for fulle hus under Tons of Rock klubb de åra festivalen holder til i Halden, og forbereder innspilling av første plate.

Espen kjøper innspillingsutstyr, og etter litt prøving og feiling, begynte demoene å låte slike de ville. De får med seg Fredrik Brevik på saxofon og Geir- Arne Westby på gitar. Begge svært renommerte musikere, låtskrivere og produsenter som tilfører trioen et enda større og melodiøst preg.

12.mars 2020 skal de endelig ut på en runde med spillejobber, pakker bilen og er på vei til Last Train Oslo. Norge stenger helt ned og bandet returnerer til Halden, kaster seg rundt og gjør isteden et forsøk på landets første corona live streaming. Merk datoen: AG3 live fra øvingslokalet 12. mars 2020: https://www.youtube.com/watch?v=zUgZL3RSJEw

Konserten ble streamet live på facebooksiden til Last Train i elendig oppløsning og ræva lyd, men bandet la ut en forbedret versjon på youtube kort tid etter.

Konsertene skulle forberede plateinnspilling, men uten live-muligheter brukte bandet coronaårene på å spille inn albumet på egenhånd i eget studio.

Rett etter corona flyttet amerikaneren Roderic Miller til Halden etter 17 år i Berlin. Med hans keyboard kom enda et lag til musikken og lydbildet ble komplett.

Nå er den først skiva endelig klar, Chapter One, mikset av Dag Erik i Athletic Sound i Halden, Mastret i Øra Studio og gitt ut gjennom strålende Blues For The Red Sun. Chaper One slippes digitalt 27. oktober 2024.

 

 

 

 

 


 

Kommentarer

kommentarer