Skattkammeret er klart for vinteren

Selv om ikke vinteren har slått til for fullt ennå med ski- og akemuligheter er det greit å være forberedt. Kirkens Bymisjon i Halden tilbyr barn og unge å låne det som trengs for en aktiv og morsom vintersesong. 

Skattkammeret ble etablert for et par år siden med oppstartsmidler fra Barne-, ungdoms og familiedirektoratet. Det drives gjennom et godt samarbeid mellom NAV, Halden kommune og Kirkens Bymisjon i Halden.
– Skattkammeret skal tilrettelegge for at det blir enkelt for barn og unge å ha en aktiv hverdag. Ved å tilbyr gratis utlån av sportsutstyr ønsker vi at flere barn og unge skal ha muligheten til å være aktive uten at en prislapp ekskluderer fra deltagelse, forteller Helen Mollatt som er leder for Kirkens Bymisjon i Sarpsborg og Halden.
I Skattkammeret har de utstyr til både sommer og vintersesongen.
– Skattkammeret har som mål å redusere sosiale helseforskjeller hos barn og unge i Halden. Vi vil bidra til at flere barn og unge opplever idrettsglede!

img_20161124_111307

Tilbudet er organisert på samme måte som på et bibliotek.
– Du får et lånekort  som gir tilgang på utstyr. Vi hjelper deg med å finne riktig størrelse og justerer der det er nødvendig, forklarer Helen. Åpningstidene er tirsdag, onsdag og torsdag fra kl. 9 til 15.30.
– I tillegg har vi noe utvidet åpningstider når det er høysesong og før høytider og ferier.

Hun forteller at tilbudet har vært veldig populært til nå, men at de gjerne vil nå ut til flere av byens foreldre med informasjon. Siden det er mange som bruker utstyret blir det naturlig nok også en del slitasje og behov for påfyll av utstyr.
– Vi tar også imot brukt utstyr som kan brukes videre så fremt det er helt og moderne. Sånn sett har Skattkammeret også en miljøvennlig profil.

Ønsker du mer informasjon om Skattkammeret i Halden finner du kontaktopplysninger på Kirkens Bymisjon Halden sin facebookside.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer