Tusenvis av haldensere på Julegateåpning

Det ble en kald og stemningsfull ettermiddag i Halden sentrum torsdag kveld. Tusenvis av haldensere lot seg friste av knalltilbud i butikkene, bålkos med deilig gløgg, hyggelig underholdning og flott fyrverkeri.

Handel i Halden inviterte tradisjonen tro til Julegateåpning torsdag kveld. Dette er en tradisjon som har vart i mange år og som haldenserne støtter godt opp om. På både nord- og sydsiden var det utstillere som solgte forskjellige søtsaker, håndverk og annet innen kategorien ”smått og stort”. På begge senterne var det julestemning og nissebesøk.

Nisselauget stilte mannsterkt opp med nisser i gågata og på sydsiden som tok imot ønskelister fra forventningsfulle barn. Og dukket det opp barn som ikke hadde rukket å skrive ønskelisten sin enda så hadde nissen både penn og papir til rådighet.

Førjulstidens store ”snakkis” i enhver by er selvfølgelig hvordan julebelysning og juletre ser ut. Handel i Halden har investert i en oppgradering av lysene i trærne ved Busterudparken og på Torget. Julegatene i gågata og på sydsiden ble kjøpt inn for et par år siden takket være økonomisk støtte fra Berg Sparebank. Og i år virker det som om Halden kommune har fått styr på både juletre og belysning, denne gangen med lysene viklet inn i kjetting slik at de ikke skal slite seg.
Kl. 19 torsdag kveld tente Karsten Wiig den første raketten fra Fredriksten festning og en stappfull gangbro og folkehavet ved Wiels plass fikk se et flott fyrverkeri lyse over byen. Etter noen minutters fargelegging av en klar novemberhimmel var alt klart for tenningen av julegranen.
– Ahhh, sukket det blant publikum som virket svært fornøyd når lysene ble slått på og vi kan trygt erklære ”førjulstiden i Halden for åpnet”.

img_4273

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer