Si at du behøver meg

Fredag 20. oktober klokken 19 er det premiere for Sanne Kvitnes’ teaterkonsert “Si at du behøver meg” på Blackbox.

Teaterkonserten Si at du behøver meg er en sangforestilling om dysfunksjonell kjærlighet, og en musikalsk hyllest til den svenske visesangeren Melissa Horn.

Seks skuespillere, fire musikere og et knippe scenearbeidere er samlet til første kostymeprøve i Black Box onsdag kveld. Skuespillerne går frem og tilbake foran scenen og synger litt, i bakgrunnen rigges det. Musikerne diskuterer seg i mellom, konfererer litt med Sanne Kvitnes. Bak dem klatrer en scenearbeider opp på en enorm gardintrapp, det kastes en skjøteledning over scenen.

Det finns saker jag ångrar, men jag gav allt jag kunde ge, synger Sanne, uanfektet av at det rigges scene rundt henne.

– Det blir fint med bare piano i bakgrunnen på slutten av sangen der, kommenterer orkesterleder Bjørn Halstensen.

Sanne og trommis Tor Hauge nikker.

Minimalistisk scene

Scenen er minimalistisk i utførelsen, et lite podium og noen sorter klosser utgjør kulissene. Melissa Horns sanger skal sitte i frontsetet, det er ikke kulissene som skal bære dette teaterstykket. Sanne kommer frem og hilser. Hun er kvinnen bak Si at du behøver meg, og spiller også en av hovedrollene i stykket

-Du er arkitekten bak teaterstykket?

-Jeg er mer en sous-chef, kontrer Sanne, det er jo Melissa Horn som er hovedarkitekten.

Skuespillerne i stykket har ingen replikker i, det er teksten i Melissa Horns sanger som driver handlingen fremover. Melissa Horn er kjent for sine melankolske låter, de handler gjerne om ung, vanskelig kjærlighet.

-Jeg fikk idéen til teaterstykket på den lange, kjipe veien mellom Rakkestad og Sarpsborg, forteller Sanne, jeg satt og hørte på Melissa Horn i bilen. Og for en gangs skyld gjorde jeg faktisk alvor av en av disse idéene mine.

Sanne Kvitnes, kvinnen bak og hovedrolleinnehaver i “Si at du behøver meg”
Kornelia Sletten Haugen og Martin Hovland på kostymeprøve onsdag kveld. Kjærlighet er temaet, og Kornelia er slangen i paradis.

Morsomt underveis

Om plottet sier programmet følgende: “To tidligere elskere møter hverandre en høstmorgen. De har en mørk fortid, som de velger å ignorere – da de kaster seg ut i den nye nyforelskelsen. Men hvor lenge kan de ignorere elefanten i rommet?”

Om prosessen fra idéens unnfangelse til ferdigstillelse av et fiks ferdig teaterstykke sier Sanne:

– Den har vært en kjempemorsom prosess! Det hjelper jo så klart at jeg har med meg utrolig flinke folk, og at vi har det veldig gøy sammen.

Så forsvinner Sanne syngende ned mot scenen. Plutselig dukker det opp en stjernehimmel bak den syngende teatertruppen. Lysmannen er fornøyd.

-Nå må du ta bilde, sier han.

Plutselig dukker det opp en stjernehimmel bak de syngende skuespillerne. Fra venstre: Julia Küster, Sigurd Spørck Thoresen og Kornelia Sletten Haugen.
Martin Hovland og Sanne Kvitnes gestalter rollene som “Han” og “Hun” i “Si at du behøver meg”.

Si at du behøver meg altså folkens, musikkteater om dysfunksjonell kjærlighet fortalt via Mellisa Horns vakre sanger, på Black Box Sparebanksalen fredag 20. oktober klokken 19. og lørdag 21. oktober klokken 18 og 21.

Frivilligsentralen stiller opp med kake- og kaffesalg til inntekt for årets TV-aksjons innsamlingsformål: Utdanning til barn i krigsrammede områder.

Billetter får du her. 

Hvis du foretrekker å bestille billetter per telefon kan du ringe eller sende melding og reservere billetter på følgende telefonnummer: 99464695.

Disse spiller i Si at du behøver meg:

Sanne Kvitnes, Martin Hovland, Christina Brynildsen, Julia Küster, Sigurd Spørck Thoresen og Kornelia Sletten Haugen.

Arrangør: Sanne Kvitnes og Kvitebjørn Produksjoner.

Bjørn Halstensen orkester består av:

Orkesterleder og musikalsk ansvarlig Bjørn Halstensen på tangenter og trekkspill, Tor Hauge på trommer, Ingar Guttormsen på bass og Dag Tofteng på gitar.

Mer informasjon om forestillingen finner du her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer