Kulissgave til Fredrikshald Teater

Etter at teppet går ned for siste gang for Jeppe på Berget søndag kveld skal Fredrikshald Teater få en svært fin gave.

De har jobbet med kulissene i flere måneder, brødrene Berglund i Fredrikshald Theaterselskab, men ved teppefall etter siste forestilling av Jeppe på Berget førstkommende søndag skal de gi fra seg kunstverkene sine. Brødrene satser på at kulissene kan brukes til andre teateroppsetninger, og synes Fredrikshald Teater er et verdig hjem for dem.

 

Pontus Berglund er ikke helt ferdig med kulissmakeriet ennå.
Det er en et stort lerret han skal fylle alene, Pontus. Men flott blir det.

Han står og maler fremdeles, Pontus Berglund, på en kjempekuliss som ikke var med den første forestillingshelgen. Det ble vanskelig å lyssette det store bakteppet som skulle henge innerst på scenen, men etter hvert fant Fredrikshald Theaterselskab en løsning på problemet.

– Nå kommer den siste kulissen på plass, forteller Pontus, så nå i helgen får man se forestillingen med dette bakteppet. Og etter forestillingen blir den overrakt teateret sammen med de andre kulissene.

Slik blir Fredrikshald Teater den stolte eier et sett nymalte kulisser signert Brødrene Berglund. En meget fin gave, verdig et nyoppusset barokkteater. I tillegg til Jeppe på Bergets eminente kulisser får Fredrikshald Teater til odel og eie ett stykk Holberg-portrett, malt av Ola Berglund.

Ola Berglund har malt et portrett av Ludvig Holberg som han skal overrekke Fredrikshald Teater etter endt forestillingsrekke.

Jeppe på Berget spilte til fulle saler første forestillingshelg, og publikums begeistring sto i taket. Marcus Hannestad spiller en glitrende Jeppe, musikerne er briljante og oppsetningen en suksess. Om Marcus Hannestads tolkning av Jeppe sier Morten Ulekleiv følgende:

“Hans tolkning av Jeppe på Berget er så troverdig at man glemmer tresmaken i baken fra de harde stolene i teateret”.

(HA 16.oktober)

Nå nærmer vi oss siste forestillingshelg, og billettene går unna i rekordfart. Dersom du vil få med deg Jeppe før han tas av plakaten bør du logge deg inn på ticketco pronto!

Les mer om forestillingen her:

Bravissimo!

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer