Dracula inntar Kultursalen

Fredag 27. oktober blir det mørk og episk rock når Trond Holters Dracula Swing of Death inntar scenen på Brygga Kultursal.

Den blodtørstige grev Dracula letter på kistelokket og forlater kista si for en stakket stund fredag 27. oktober. Finn frem krusifikset og stålsett deg for et ekte rock’n roll horror show når Trond Holter og gjengen hans inntar scenen i kultursalen med Dracula Swing of Death.

Det er Pagan’s Mind-vokalist Nils K. Rue som gestalter den fryktede grev Dracula på scenen denne gangen. Sammen med Jeanette Heidenstrøm på kvinnelig vokal skal han lade opp stemningen før Halloween med dramatisk og symfonisk operarock om den fryktinngytende vampyrgreven fra de transilvanske skoger.

Dracula forlater kista si for å herje litt med damene fredag 27. oktober.

En idé blir født i Transilvania

Idéen til rockeoperaen Dracula Swing of Death ble naturligvis født i Transilvania, vampyrenes vugge i indre Romania.

– Jeg var med Tom Andreassen til Romania med Hand 2 Hand, forteller mannen bak Dracula Swing of Death, Trond Holter. Idéen kom da vi var i byen Brasov, som ligger i Transilvania.

Arkitekturen, de eldgamle bygningene og stedets historie inspirerte den kreative musikeren. En tanke begynte å forme seg.

– Plutselig forsto jeg at det var dette jeg skulle holde på med. Når idéen først dukka opp var det som å åpne en spring, da kom det seks- sju låter på rappet.

Dracula Sequel 

Trond Holter hviler ikke på laurbærene. Samtidig med at det lades opp til et nytt Dracula Swing of Death– show på Brygga Kultursal skriver han på låtene til det neste albumet. En sequel til Dracula Swing of Death.

– Det kommer noen låter fra den nye plata på konserten den 27., sier Holter, jeg jobber intenst med nytt materiale om dagen.

Etter konserten på kultursalen skal Dracula ut på turné, neste konsertsted er Hamar. Så bærer det vestover, mot Haugesund. Det blir fire show før jul. Den nye Dracula-plata slippes i mars.

Mannen bak Dracula Swing of Death: Trond Holter.

Bra kritikker, bra folk

Det er ikke første gang Trond Holter tar med seg Dracula til Halden, Dracula Swing of Death var på Tons i sommer. Holter synes det er artig at showet blir så godt mottatt, de får gode kritikker hvor enn de går. Da Dracula Swing of Death-albumet ble sluppet i 2015 var kritikerne i ekstase.

– Jeg har aldri sett sånne anmeldelser før, det var femmere og seksere over hele linja, sier Holter, da er det moro å holde på med musikk.

Holter er fornøyd med gjengen han skal ha med seg på Dracula-turné:

-Vi har med oss kjempebra folk, sier han, vi er en gjeng på tjue og alle jobber hardt og gir jernet på scenen. Vi er heldige som har med oss rockekoret Outcast også, det er en hardcore gjeng fra koret som alltid vil være med – det er vi kjempetakknemlige for.

Også med i Dracula Swing of Death er:

Per Morten Bergseth på trommer

Bernt Hansen på bass

Erling Henanger på keyboard

og Trond Holter sjøl så klart, på gitar.

Billetter til Dracula Swing of Death på Brygga Kultursal fredag 27. oktober finner du her. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer