Opera på Bryggerhuset torsdag 19. oktober

Torsdag 19. oktober kl. 20.30 åpnes den fjerde sesongen med Opera på Bryggerhuset.

En kveld i måneden gjennom høsten og vinteren inviteres det til uformell operakveld på Bryggerhuset Syd. Det er Opera Østfold som står bak konseptet, og det har blitt et kjent og kjært arrangement for mange operaglade haldensere. Noe av tanken bak er at opera skal gjøres mer tilgjengelig for folk.

-Vi har et ønske om å skape et operatilbud ut over den store operaoppsetningen på festningen annenhvert år, forteller sjefen for Opera Østfold, Pål Scott Hagen.

Pål Scott Hagen, sjef for Opera Østfold.

Uformell affære

-Det er et hyggelig og avslappet arrangement, fortsetter Hagen, vi har et knippe dyktige sangere som fremfører kjente og kjære arier fra opera- og operetterepertoaret. Det kan dukke opp en sang fra en musikal også, repertoaret er variert og fint.

Opera på Bryggerhuset er en uformell affære, sangerne vandrer gjerne rundt i rommet mens de synger. De kan gjerne finne på å flørte litt med publikummet, eller by en tilskuer opp til dans.

-Dette er en flott måte å få oppleve kvalitetsopera i en uformell setting, sier Hagen, dette arrangementet er for alle. 

Sesongåpning med baryton og sopran

Operasangerne som får æren av å åpne årets sesong i morgen er baryton Aleksander Nohr og sopran Camilla Stenhoff Vist. Sangerne er utdannet i København, og debuterte begge ved Det Kongelige Teater i samme by. 

-Dette er to unge operasangere, men de er meget dyktige og allerede godt etablert i sangkarrieren, forteller Hagen.

Programmet for operakveldene på Bryggerhuset utvikles i samarbeid mellom de aktuelle sangerne og Opera Østfold.

-Repertoaret tilpasses operasangerne som kommer, denne gangen skal vi ha en baryton og en sopran – og da blir repertoaret deretter. Hvilke konkrete arier som kommer i morgen får bli en overraskelse!

Camilla Stenhoff Vist kommer til Bryggerhuset for å synge opera i morgen kveld. Foto: Opera til folket.
Baryton Aleksander Nohr gjester Bryggerhuset torsdag kveld. Foto: Kristine Hellemo Larsen.

Kjernepublikum

Opera på Bryggerhuset har opparbeidet seg et fast publikum i løpet av de tre siste årene.

-Vi har et kjernepublikum som stadig vender tilbake, forteller Hagen, men denne kretsen utvides stadig. Og det er plass til flere!

Han anbefaler å bestille bord dersom man ønsker å spise middag før konserten. Nytt av året er muligheten til å bestille billetter via billettjenesten Ticketmaster, det går altså an å forhåndsbestille billetter til denne sesongens konserter.

Bestill billetter til morgendagens Opera på Bryggerhuset her.

 

 

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer