Selger kalendere til inntekt for julesammenkomster for enslige

Wenche Erichsen og hennes gode hjelpere på Frivilligsentralen selger kalendere til inntekt for julesammenkomster for enslige i desember og januar.

Det nærmer seg desember, men for første gang på 12 år skal ikke Wenche Erichsen, Sebastian Engh og alle de frivillige invitere til Åpen jul på Haldens Klub på julaften.

– Det er ikke bare smittevernhensynet til gjestene vi må tenke på, sier Wenche Erichsen, vi må jo tenke på alle de frivillige som skal hjelpe til på klubben på julaften også. Det er rett og slett ikke gjennomførbart med Åpen dør på julaften i år. Dessverre.

Vanligvis dekker Wenche og hennes frivillige på til godt over hundre gjester i Haldens Klub julaften formiddag. I år blir det ikke jul på klubben. Foto: Ellen Midtfjeld.

Wenche startet tidlig med å tenke på alternativer til den store julesammenkomsten i Haldens Klub. Løsningen ble å invitere enslige som har behov for selskap i jula til tre mindre sammenkomster i løpet av desember og januar. To søndager i desember og én i januar åpner Wenche dørene for en helaften med god mat og drikke i Violgata 14.

– Sebastian Engh kommer og ordner med maten alle tre kveldene, forteller Wenche, han skal servere pinnekjøtt, risgrøt, ribbe, medisterkake og julepølse. I januar blir det en gryterett på menyen.

Vanligvis har Åpen dør på julaften vært et arrangement for alle. Blant de påmeldte har vi funnet både par, enslige og barnefamilier.

– Vi jobber med en løsning mot familiene som har deltatt på tidligere julefeiringer, forteller Wenche, det er jo flere familier med barn som har brukt å feire jul i Haldens Klub med oss. Men vi kan ikke samle familier på den måten i år, det går ikke. Vi jobber for å finne en løsning der vi kan gjøre noe koselig for disse familiene under de omstendighetene som vi har nå.

Wenche og Jamal pakker inn gaver til barna før julefeiring på Haldens Klub i 2017. Foto: Ellen Midtfjeld.

Kjenner du noen enslige som trenger noe å se frem til nå som vi går mot jul? Det er fremdeles ledige plasser, man kan melde seg på på post post@halden.frivilligsentral.no

For å samle inn penger til julesammenkomstene selger Frivilligsentralen årskalendre! I år blir det vanskeligere å få solgt kalendrene enn før, ikke bare er julemarkedet på festningen avlyst, men man kan ikke stille seg opp og selge noe annet sted heller.

Som vanlig er det Bjørn Ramstad som har stilt opp som fotograf i Frivilligsentralens kalenderprosjekt. I fjor tok Bjørn bilder av musikkfolk i Halden, og denne gangen har han samlet sammen sine mest stemningsfulle bilder fra Halden-distriktet.

Bjørn Ramstad er stadig ute med Pentaxen sin. Foto: Wenche Erichsen.

– Det har blitt mange bilder av trær, skyer og tjern, forteller Bjørn. Fine Halden-landskap. Det er mange fine motiver i denne byen.

Bildene er tatt over flere år, Bjørn har plukket ut de bildene han er mest fornøyd med. Kalenderen blir kjempefin! Den er ikke trykket opp ennå, men OK-trykk er på saken. Det går imidlertid an å bestille den allerede, det er bare å legge inn en bestilling til post@halden.frivilligsentral.no

Halden Frivilligsentral har både en nettside og en facebookside.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer