Merker ny koronabølge godt

Det blir tøffe tak for restaurantbransjen frem mot jul. På Grensen Burger Restaurant merkes den nye koronabølgen godt om dagen.

Plutselig ble det tyst i byens restauranter, november begynner å ligne farlig på mars. På Grensen Burger Restaurant trodde Emilie Langbråthen-Tveit og makker Lene Henriksen tidligere i høst at de kunne puste lettet ut, men nå snører nettet seg sammen igjen.

– Det gikk bra en stund, forteller Emilie, men så kom de nye restriksjonene og da merket vi fort at folk ble redde igjen.

For en stadig mer haltende restaurantbransje er trusselen om kroken på døra enda nærmere nå enn i mars.

– Hovedproblemet her er jo at staten sier hold deg hjemme, men at de ikke krever at restaurantene stenger helt ned – sånn at vi kan få støtte for den dårlige perioden. Folk er veldig skeptiske til å gå ut nå. Forskjellen fra sist er vel at vi hadde mye mer take away-salg, nå er det generelt stille og det merket vi godt.

Emilie og Lene stiller seg bak den nasjonale dugnaden, men fortviler samtidig over synkende salgstall.

– Vi på grensen har full forståelse for at mange velger å bli hjemme nå, sier Emilie,  og håper at folk fortsetter å bestille take away hos oss så vi kan fortsette å selge burgere etter koronapandemien også.

Her finner du Grensen Burger Restaurant på Facebook.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer