Se Busterudparken med nye øyne

I Busterudparken står det nå et nytt bygg som kan fremstå som noe mystisk. 
Det skal stå der en ukes tid, og kunstner Mie Dinesen håper det vil gi deg en spennende opplevelse. 

Kunstinstallasjonen som er plassert midt i byparken er en del av Panta Rei Danseteaters turne TILT som reiser rundt i Østfold i disse dager. Mie Dinesen har satt opp bygget som fungerer som et enormt camera obscura.  Camera obscura er de latinske ordene for mørkerom, og gir dermed en pekepinn på hva dette er.
– Jeg har i mange år vært interessert i kamera, særlig gamle analoge kamera. Jeg har jobbet mye i mørkerom og fremkalt egne bilder. Denne installasjonen er et enormt kamera hvor det er mulig å ta fysiske bilder, forklarer hun.
For mange kan nok dette virke noe fremmed og sært, men hun anbefaler folk å ta turen innom.
– Man kan eksperimentere med kameraet, dets form og muligheter samt med tid og rom. Jeg syns det er veldig interessant at man kan gå inn i kameraet og oppleve det innenfra. Man befinner seg plutselig fysisk midt i bildet.

12109131_977920455602742_3024149437912096196_n
Mie Dinesen og Astrid Grindheim setter på plass intallasjonen i Busterudparken
Foto: Arve Sigmundstad 

Mie Dinesen har tatt videreutdanning på Kunsthøgskolen i Oslo med fokus på ”scenekunst i offentlig rom”, og dette fascinerer henne.
– Jeg syns det er interessant å undersøke hvordan man kan skape scenografier i byrommet hvor det oppstår uventede planlagte handlinger mellom publikum og installasjon, sier hun.
Bygget har allerede vært i Fredrikstad, Moss og Askim og skal etter hvert til Oslo og Sarpsborg.

panorama

Hun er spent på haldensernes respons.
– Jeg håper de stopper opp og ser installasjonen. Hvis de er nysgjerrige nok håper jeg de går inn i den og opplever spillet på de indre veggene når de lukker døren. Jeg vil aktivere et sted som er hverdagen for de fleste. Et sted du passerer hver dag og har mistet interessen for, men så dukker det plutselig opp noe nytt, forteller Dinesen.
Fra torsdag til lørdag vil hun være til stede i Busterudparken og da skal et gammeldags mørkerom installeres i bygget.
– Jeg vil møte folk som går forbi, vise dem installasjonen og spørre om jeg kan få ta bilde av dem, avslutter hun og håper mange kommer innom.

IMG_5973

Kommentarer

kommentarer