Spenningsroman om Fredrikstens gjenferd

Fredag 16.oktober lanserer Fredrikshalds bokforlag spenningsromanen «Den hvite dame». Boka er skrevet av Tom Thowsen og pendler i tid mellom 2015 og 1820. Det var da sagnet om Den hvite dame på Fredriksten oppsto.

Enhver festning med respekt for seg selv har sitt eget gjenferd. Mange troverdige mennesker har gjennom årene hevdet at de har sett Den hvite dame, og avisene har brakt flere øyevitneskildringer. «Damen» viser seg helst i de lyse vår- og sommernetter. Da kan man se henne sveve rundt i området ved kommandantboligen i sin hvite kjole.

Vært fascinert av sagnet

– Helt siden jeg var guttunge, har jeg vært opptatt i historie. Interessen har bare vokst med alderen. For mange år siden hørte jeg sagnet om «Den hvite dame» og «Den trønderske løytnant», forteller forfatteren Tom Thowsen.
– Løytnanten skal ha forsvunnet sporløst en mørk natt. Forbindelsen mellom Den hvite dame og løytnanten er uklar og gir grunnlag for spekulasjoner. Jeg har mange ganger fabulert om hva som skjedde den skjebnesvangre kvelden og hvordan sagnet oppsto, sier Thowsen.

Nå har han skrevet spenningsroman om sagnet om Den hvite dame og mysteriet om den hemmelige gangen mellom Fredriksten og byen. I boka finner mysteriene sin oppklaring …

Vibeke

Vibeke designet omslaget

Det er Halden-fotografen Vibeke Havenstrøm som har tatt omslagsbildet og designet omslaget til «Den hvite dame». Vibeke har skapt en trolsk stemning og fått fram de mystiske sidene ved sagnet om Den hvite dame og kjæresten hennes, Den trønderske løytnant.
Omslaget viser en ung, vakker kvinne i fotsid kjole i området nedenfor Klokketårnet. For det var kanskje her Den hvite dame forsvant? Modell for omslagsbildet er Cornelia Thorsen. Både fotograf og modell være til stede under lanseringen.

Fredrikshalds bokforlag ønsker velkommen til lansering fredag 16.oktober.

Artikkelen er skrevet og betalt av Fredrikshalds bokforlag. 

Kommentarer

kommentarer