Satyricon til kultursalen

Det blir litt av en kulturfest i Halden på torsdag, og et av byens mange kulturtilbud denne torsdagskvelden er Satyricon på Kultursalen. Ikke verst, eller hva?

Svartmetallbandet Satyricon er svære innen sin sjanger, og har vært et viktig band for svartmetallsjangeren i Norge. I dag er de en stor eksportvare, og turnerer verden over med sin mørkesvarte metal. Bandet så dagens lys 1992, men det store gjennombruddet kom først et tiår seinere i 2002, med plata Volcano.

I fjor slapp bandet sitt niende album; Deep Calleth upon Deep. I morra kommer de hit til Halden, og gjør sin eneste Østfoldopptreden på turnéen i vår kultursal!

Se opptak fra livestreamingen til bandets releaseparty for Deep Calleth upon Deep her:

Satyricon vil imidlertid ikke bli det eneste bandet på scenen torsdag kveld, sjølvaste Mork får æren med å gjøre publikum varme i trøya før Satyricon. Og den jobben skulle de klare ganske greit.

Haldenbandet Mork er Thomas Eriksens skapelse. Bandet spilte sine aller første, mørke akkorder i 2004, men slapp sitt debutalbum først i 2013. Siden har de høstet internasjonal anerkjennelse, og spilt både her og utenlands. I oktober i fjor slapp Mork sitt tredje album; Eremittens dal, hos Peaceville Records. I 2016 slapp de albumet Vandrende skygge. Se videoen til I sluket av myra her:

Mork har som kjent gjesta Tons of Rock, og de spilte også på Vannvogna på klubbkvelden før årets Tons of Rock.

Mork spilte på Vannvogna i juni. Foto: Ellen Midtfjeld.

Mork sitter klare bak instrumentene sine i kultursalen klokka åtte.

Har du ikke billett? Kjøp her da vel.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer