Halden Drum Corps vokser

Halden Drum Corps tromma seg rett inn i haldensernes hjerter da de starta sin trommegruppe i januar. Nå utvider de gruppa og inviterer voksne til å tromme med dem.

Det har egentlig aldri vært noen øvre aldersgrense. Men da Vidar Eilertsen fikk starta sitt etterlengtede trommekorps under Halden kulturskoles fane i januar, var det rekrutteringen av ungdommer som fikk fokus. Og ungdommene kom. Allerede i februar hadde Halden Drum Corps sin første oppvisning, på åpninga av UKM i februar. Publikum trampet henrykt med rockefoten.

-Ingen av ungdommene i gruppa hadde tatt i trommestikker før de starta i januar, forteller Vidar, så vi har hatt en ganske grei progresjon vil jeg si.

Jeg og Vidar står i skolegården utenfor Hjortstberg skole, og venter på at trommeelevene skal dukke opp til øving.

Etter debuten i februar dukket trommekorpset opp hver gang det skjedde noe i byen. På Dansens dag. På Bylørdag. På Fredrikshaldfest. Kulturnatten. På 17. mai! På 17. mai fikk de hele byen til å stampe med føttene der de kom trommende nedover gågata mellom bunader og flagg. Det var rett og slett helt rått.

Plass til flere!

Vidar vil at trommekorpset skal brukes til mye forskjellig.

-Jeg tror publikum setter pris på oss, sier Vidar, folk blir litt glade når vi kommer med rytmene våre. Og vi har lyst til å bli kommunens kjæledegge, vi vil brukes til alt. Vi vil gjerne komme og tulle med barn i barnehagen, vi vil være i bybildet på markedsdager og være med på det som skjer ellers i byen. Kanskje vi kan brukes i sportssammenheng også?

Utover våren fikk Vidar flere og flere forespørsler om trommekorpset tok imot voksne.

-Jeg har blitt stoppa på Tista senter på parkeringsplasser av helt fremmede folk og fått forespørsler om det er plass til voksne i trommekorpset, forteller Vidar. Spesielt etter 17. mai. Da var det mange som tok kontakt!

Vidar bestemte seg for å spre ordet om at det var åpent for voksne i Halden Drum Corps. Sju voksne har allerede meldt interesse i forkant av dagens øving. Én etter én kommer de vordende trommeslagerne ruslende inn i skolegården. 

-Vi blir mange nå, men det er alltid plass til flere, sier Vidar. Det ser ut som vi er mellom seks og ti ungdommer, og kanskje sju- åtte voksne. Hvis det blir mange nok voksne lager vi en voksengruppe. Men det er en egenverdi i å ha voksne og ungdommer i én gruppe synes jeg, de tilfører hverandre bra ting og utfyller hverandre. 

Kan ikke bli for mye trommer

Ungdommer og voksne rusler etter Vidar ned i kjelleren i et langt trommis-tog. Inne i trommerommet plasserer Vidar folk rundt på ulike trommer. Alle skal helst lære seg alle trommene i løpet av et år.

Ikke bruk muskler, instruerer Vidar.

Marlene Rekstad har spilt trommer siden i sommer. Nå har mamma Ann-Kristin Paulsen også blitt med i trommekorpset. I utgangspunktet var hun bare med som sjåfør. Men så ble hun brukt som vikar en dag. Vidar beordret henne inn fra sidelinja. Ann-Kristin hadde aldri tatt i en trommestikke før.

-Plutselig var jeg bare med, forteller Ann-Kristin. Det var en øving det var litt få på, og da ble jeg bare slengt inn. Jeg fikk fem minutter på å lære meg stortromma og så var jeg med.

Marlene synes det er helt greit at mamma er med og trommer. Begge spiller i korps, så på 17. mai må de velge hvem de skal gå med. Da får vi se da, om Ann-Kristin og Marlene dukker opp med Tistedalsmusikken, skolekorpset eller trommekorpset!

Mor og datter i trommekorpset!

I november skal Halden Drum Corps gjeste en konsert som Halden Skolemusikkorps skal ha.

-Dette blir den første store konserten vi har med ny besetning, forteller Vidar, så nå er det bare å kjøre på. 

Kan det bli en helaftens konsert med Halden Drum Corps på sikt? Eller blir det for mye trommer?

-Kan aldri bli for mye trommer vettu. Det er ikke mulig det.

Vil du være med og tromme i Halden Drum Corps? Meld fra til Vidar på 913 37 783!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer