Sammen for Halden samlet inn 60 000

Årets Sammen for Halden-aksjon samlet inn hele 60 000 kroner! Torsdag kunne Trine og Leif Kristiansen overrekke Extra giverglede og Kirkens Bymisjon to sjekker på 30 000.

Det knytter seg alltid stor stemning til hva som blir sluttsummen på Trine og Leif Kristiansens Sammen for Halden-prosjekt. Hva blir totalsummen, etter alle loddsalg og Vipps-overføringer og billettinntekter? I år har de overgått seg selv, nok en gang! I år fikk Sammen for Halden altså inn 60 000, det vil si ti tusen kroner mer enn i fjor. Torsdag ettermiddag fikk Trine og Leif æren av å overrekke to store sjekker til Trond Henriksen og Mikaela Røstadli Dahl på Ungdomsamfundet.

Trond og Mikaela gjør store øyne da sjekkene hentes frem.

-Det var litt av en sum, sier Trond glad, det her kommer virkelig godt med! Dere har gjort en kjempeinnsats, det er utrolig imponerende å se hva dere får til med dette prosjektet. Dessuten synes jeg det er hyggelig at Sammen for Halden støtter Kirkens Bymisjons prosjekter, og skaper oppmerksomhet rundt det vi gjør. Det er også utrolig viktig.

Tronds sjekk skal rett inn i Byparken-prosjektet nede ved stasjonen, mens Mikaelas sjekk går til julegaver til familier som ikke har så mye å rutte med. Hundre barnefamilier har søkt om julegavehjelp i år.

-For min julegaveaksjon betyr dette utrolig mye, sier Mikalea. Med disse pengene er alle de som har søkt om julegavehjelp sikra en god jul. Nå får vi muligheten til å gi dem ikke har noe litt mer. Det kan være penklær til julaften, eller litt julegodteri. Noen har utrolig beskjedne ønsker – de ønsker seg kanskje bare klær til barna, som sokker og luer og votter. Det har vært veldig mange praktiske juleønsker i år. Nå kan vi gi barna en leke i julegave i tillegg til de praktiske tinga. Disse pengene betyr utrolig mye for oss!

Trine og Leif er glade for at de får være med og bidra til å gi folk en bedre jul.

Hvordan føles det når dere klarer å samle inn så mye penger?

-Det er helt overveldende, sier Trine, jeg har nesten ikke ord. I fjor tenkte jeg at vi aldri i verden kom til å klare å samle inn mer, og så slår vi fjorårets sum med ti tusen. Jeg blir helt stum.

Trine og Leif Kristiansen er fornøyde og slitne etter konserten i Immanuels kirke torsdag 30. november.

Den stadig økende sluttsummen for Sammen for Halden skyldes også ekstra innsats fra Trine og Leif selv i år. I år har de vært enda mer ute og solgt lodd på byens markeder og bydager, i tillegg til at de har stått på Tista senter i år for første gang. Sånt gir resultater.

-Seksti tusen er jo mye penger, sier Leif til Trond og Mikaela,  men i forhold til hva dere trenger er det jo bare en liten dråpe. Men jeg håper det kommer til nytte allikevel.

-Disse dråpene er utrolig viktige Leif, repliserer Trond, hadde det ikke vært for dem så hadde det ikke gått. Vi setter utrolig stor pris på de bidragene vi får fra Sammen for Halden. Den innsatsen dere har gjort kommer godt med. Byparkenprosjektet er stort og dyrt, og vi trenger all den drahjelpa vi kan få. Vi er utrolig takknemlig for alle små og store summer vi får til dette prosjektet.

Trine og Leif har arrangert Sammen for Halden i fem år. De begynner å bli drevne på å arrangere konsert.

-Det blir lettere og lettere for hvert år, sier Leif, vi får større og større nettverk som årene går. Men vi må huske at det er en kjempedugnad det her, uten all den hjelpen vi får hadde det ikke gått!

-Nei, jeg og pappa kan jo ikke stille oss opp og synge i kirken sjøl, ler Trine. Da hadde ingen kommet.

Les om årets Sammen for Halden-konsert her: 

Det varme rommet

-Det som er litt kult er at det kommer artister og spør om å få være med og bidra, sier Trond. Da har man starta en tradisjon som betyr noe for folk. Dere har laga noe som er bra for Halden, og som jeg håper fortsetter i mange mange år til.

Trine og Leif opplever stadig at folk de ikke kjenner kommer bort til dem og takker for det de gjør.

-Jeg var på Tista senter her om dagen, forteller Leif, og så var det en fremmed dame som kom bort til meg og tok meg i hånda og sa: Jeg måtte bare si takk for den fine konserten. Det er utrolig hyggelig at folk setter pris på det vi gjør.

Alle artistene stiller opp gratis på Sammen for Halden-konserten, og alt overskudd går til Kirkens Bymisjon eller Extra Giverglede/Mikaela Dahls ungdomsprosjekt. Sammen For Halden er et dugnadsprosjekt som er retta mot vanskeligstilte barn og unge i Halden.

Foruten Trine og Leif har Øivind Strøm og Jan Burud vært sterkt inne i arrangørgruppa til Sammen for Halden i år.

Kommentarer

kommentarer