Samler inn penger til kjøkkenutstyr

Renée Stenbock Riis satser på at givergleden blomstrer i Halden i sommer, og steller i stand innsamling for å fylle opp utstyrsparken på Bymisjonens nyoppussede kjøkken.

Jeg møter Renée på Møtestedet kafé fredag formiddag. Det er snaue to uker siden Bymisjonens nye kjøkken hadde sin offisielle åpning. Da var Renée også til stede. Renée er fan av Bymisjonens ungdomstiltak:

-Jeg synes ungdomsklubben er et flott tiltak, sier hun, det de gjør her nede er så bra. Og det trengs. Det er veldig hyggelig at ungdommene får et aktivitetstilbud.

Renée driver Tilbords på Tista senter sammen med samboer Jan-Erik, og de er blant de første som ser de positive effektene av at det dukker opp aktivitetstilbud for ungdom i byen.

-Vi ser det på Tista senter, forteller Renée, at mange av de ungdommene som har hengt der nede plutselig har fått noe å gjøre. Så vi har jo allerede sett at dette fungerer. Nå som de har fått dette nye kjøkkenet er det mulighet for enda flere aktiviteter for ungdommene. Det å komme hit og lage mat sammen er et veldig fint tiltak.

Trenger mer utstyr

Det er planer om matlagings- og bakekurs for både ungdom og voksne på den nye kjøkkenet utover høsten.

-Men da trenger de mer utstyr, sier Renée. Det er derfor vi har startet denne innsamlingen nå.

Allerede to dager etter at innsamlingen ble offentliggjort er aksjonen snart oppe i åtte tusen innsamlede kroner.

-Det er så gøy å se, sier Renée. Jeg synes det er moro og viktig å støtte opp om bra lokale tiltak, det er veldig gøy å kunne bidra litt til ungdomsklubben her nede.

Den 20. juni ble Bymisjonens nye kjøkken åpnet og feiret med kjøttsuppe og aspargessuppe. 

Renée skal selv stå for noen av aktivitetstilbudene på ungdomsklubben fremover.

-Jeg er veldig glad i å bake, så jeg tenkte jeg skulle holde bakekurs, foreteller Renée, og det kan hende det blir kurs i scrapping også. Jeg tenkte jeg skulle starte innsamling av hobbyartikler etter hvert også.

Innsamling i bursdagsgave

Kompis av Renée, Sebastian Engh, er som kjent også involvert i Bymisjonens kjøkkenprosjekt. Sebastian skal holde matlagingskurs i byens nye storkjøkken. Det var faktisk via Sebastians bursdagsgave tanken om innsamlingen først oppsto hos Renée.

Sebastian ønsket seg en innsamling til det nye kjøkkenet i bursdagsgave. Her med Trond Henriksen og arbeidsveileder ved Bymisjonen, Unni Lien Osen.

-Vi laget en innsamling til istandsetting av Bymisjonens kjøkken som en bursdagsgave til Sebastian i høst, forteller Renée, og da fikk vi samlet inn 22 000 kroner som Sebastian kunne gi til oppussingen av kjøkkenet.

Ønsker du å bidra til innsamlingen? Det kan du i så fall gjøre her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer