Salgsutstilling med Yvonne Jeanette Karlsen

Lørdag inviterer Galleri Lille Martine til en spennende salgsutstilling med Fredrikstad-kunstneren Yvonne Jeanette Karlsen.

– Jeg laget veldig mange melankolske bilder før, forteller Yvonne, jeg har nok en hang til det melankolske. Men nå har jeg laget denne nye serien, som representerer livsglede og frihet.

De er i sannhet både livsglade og frie, disse bildene av unge mennesker som kaster seg ut i livet. Optimismen nærmest løper ut av bildene. For kunstneren handler bildene også om konsekvenser, og valg man gjør i livet.

– Det handler jo om å våge også, sier Yvonne. Våge å kaste seg ut i friheten, litt fryktløst. Det er jo litt energi i disse bildene.

Får du energi av bildene selv?

– Ja du, det var et godt spørsmål! Jeg blir jo litt påvirka, jeg må innrømme det.

Yvonne er født og oppvokst i Fredrikstad, og har levd og virket som kunstner i 25 år. Kunstneren driver i hovedsak med oljemaling og litografi, men maler også med akryl. Les mer om Yvonnes kunstnerskap her.

I løpet av halvannet år, malte Yvonne mange bilder av mennesker som slipper seg fri. Men noen av de eldre maleriene hennes er også med i utstillingen på Rød.

– Man har jo gjerne noen historier å fortelle. Jeg har en tanke bak. Noe er jo innlysende, her er det kanskje ganske tydelig symbolikk.

«Leave your inner demons»

– For meg så er det sånn at jeg egentlig bare belyser et tema. Det er jo ikke sånn at jeg sitter med det eneste svaret.

Så du kan godt tåle at betrakteren legger andre ting enn deg i bildene dine?

– Absolutt. Jeg lager et bilde basert på mine erfaringer og opplevelser, men vi bærer jo alle på ulike erfaringer og assosiasjoner. Det må være litt rom for tolkning.

Lørdag 9. september klokken 12 er det vernissage for Yvonnes utstilling på Galleri Rød. Daglig leder for Halden kulturråd, Eva Denis, vil tale på vernissagen.

Salgsutstillingen er åpen lørdag og søndag i to helger fremover fra 12 til 16, og den hyggelige Herregårdskafeen holder åpent i samme tidsrom.

Les mer om Yvonne på hennes nettside da vel!

 

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer