Salgsutstilling i Fayegården

Førstkommende torsdag åpner Halden kunstforening en stor salgsutstilling i Fayegården med spennende billedkunst fra 29 av sine medlemmer.

Fayegården har stått tom og stille lenge, med unntak av noen få leieboere som kommer fra tid til annen. Nå blir det imidlertid liv i bygget igjen! Mens Østfoldmuseene venter på midler til å bygge sitt nye, etterlengtede bymuseum vil Halden Kunstforening låne bygget og puste liv i gården. Allerede på torsdag åpner de sin første salgsutstilling i bygget.

-Vi ønsker å ha en årlig medlemsutstilling, forteller leder for Halden kunstforening Mona Espelien, vi hadde en i fjor og tenker at dette skal bli en tradisjon.

Tidligere besto kunstforeningen gjerne av kunstebeundrende medlemmer.

-De har vi fortsatt mange av, sier Mona, men de senere årene har flere og flere utøvende kunstnere også meldt seg inn i foreningen.

For å favne godt om sistnevnte har Halden kunstforening nå opprettet underavdelingen Haldenkunst i foreningen sin.

-Vi har opprettet Haldenkunst for å gi et ekstra tilbud om kurs og utstillinger til den utøvende delen av kunstforeningen, forteller Mona. Vi kaller også medlemsutstillingen Haldenkunst. På utstillingen har vi med kunstnere i alle ulike former, alt fra den glade amatør til dem med den formelle utdannelsen fra akademiet. Her blander vi alt det Halden har å by på av kunstnere!

Alle de utøvende medlemmene i kunstforeningen har fått mulighet til å levere inn seks bilder til utstillingen. De fleste har levert inn seks, andre har levert inn færre.

Ida Syversen stiller ut mørk kunst på Halden Kunstforenings kommende salgsutstilling.
Ulla Sæbø har flere verk utstilt på Halden Kunstforenings utstilling.
Sara Nygaard er opptatt av hvor mange tigere vi har igjen på jorda.

(Se flere av kunstverkene nederst i teksten.)

-Dette blir en veldig variert utstilling, forteller Mona, og den vil fordeles over mange rom. Uttrykkene i rommene blir veldig blandet, oljemalerier og tegninger vil henge om hverandre i en herlig skjønn forening.

Når de nå endelig får disponere egne lokaler vil Halden kunstforening bli mer aktiv på utstillingsfronten.

-Jeg ser på dette som en mulighet til å vise Halden kommune og politikerne at Halden Kunstforening er nødvendig i denne byen, forteller Mona, vi trenger et sted å være. Fayegården er et fantastisk bygg med mange muligheter. Vi har mange planer og drømmer for fremtiden, og søker om midler til flere spennende prosjekter. Får vi midler til å ansette en kurator, som vi nå skal søke om, så blir det en større grad av profesjonalitet når det gjelder programmeringen fremover. Det hadde vært flott å få til. Vi har også planer om å holde flere kurs fremover, det blir enklere å arrangere kurs nå som vi har egne lokaler.

Mona syns det er flott at kunstforeningen får et tilholdssted en tid fremover.

-Leieforholdet er ordnet gjennom Halden Kommune. Både Stein Wilhelmsen og Jens-Petter Berget har stått på for å få dette til. Vi har også hatt et flott samarbeide med Halden Kulturråd.

Halden Kunstforening håper de får et nytt tilholdssted etter at Fayegården har blitt bymuseum.

-Jeg går jo og drømmer om Halden kunsthall, sier Mona, vi trenger et fast tilholdssted på sikt.

Salgsutstillingen åpner allerede på torsdag, men den offisielle åpningen vil foregå klokken 18 på fredag. Da kommer ordfører Anne-Kari Holm og klipper snor!

Åpningstider:

Torsdag 21. november kl. 16 – 20

Fredag 22. november kl. 15 – 19 –> Vernissasje kl. 18.00 

Lørdag 23. november kl. 11 – 15

Gratis adgang!

29 utstillere:

Dag Due

Karin Espelien

Mona Espelien

Tone Fottland

Mari Haugum

Mari Ann Hestmann

Wenche Høidal

Elise Jarem

Bjørn Johannessen

Grete Lund Johannessen

Tore W. Johansen

Kristin Johnsen

Nicoline Kjønø

Per Jonas Lindstrøm

Sara Emilie Nygaard

Tanja Pedersen

Britt Rasmussen

Juha Rossi

Elisabeth Stensrud

Magnhild Storrøsten

Ida Therese Dahlstrøm Syversen

Ulla Sæbø

Øyvind Sæbø

Rachel Søhoel

Arve Tvedt

Linda Tveter

Alena Winters

Lisbeth Berg Østrem

Kirsti Aasheim

Kirsti Aasheim.
Elise Jarem.
Magnhild Storrøsten.
Mari Haugum.
Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer