Larsens kultur og skuespillerier

Martin Kingsrød Larsen har begynt å tenke på fremtiden. I den anledning har han tatt skrittet ut og opprettet sitt første selskap!

For Martin Kingsrød Larsen har kultur vært den røde tråden i livet siden han var liten. Da han var åtte år gammel startet han i Veslefrikk, og siden har teater og drama vært en lidenskap og en altoppslukende hobby. Nå er Martin i ferd med å avslutte videregåendeutdannelsen på Musikk dans og drama, og snart skal han ta sine første prøvende skritt ut i verden. Det første skrittet har han imidlertid allerede tatt! I høst opprettet nemlig Martin enkeltmannsforetaket Larsens kultur og skuespillerier

-Jeg tenkte at det var på tide at jeg organiserte det jeg allerede gjør, forteller Martin, gjøre det mer formelt på en måte. Jeg liker tanken på å være min egen sjef, lage min egen hverdag og gjøre det jeg vil.

Hva er det du vil da?

-Jeg vil være skuespiller, jeg vil regissere og jeg vil være instruktør. Jeg vil egentlig holde på med alt som har med teater å gjøre!

Har du noen konkrete planer for hva du skal gjøre etter videregående?

-Jeg drømmer om å gå på Scenekunstakademiet i Fredrikstad, sånn at jeg kan bli her i Halden. Jeg vil jo gjerne bli her i byen, og lage kultur her!

Martin har tross sin unge alder begynt å samle seg opp litt erfaring. Han har jo stått på scenen med Veslefrikk i over ti år, og nå er han instruktørassistent for Veslefrikksjef Monia Berger-Lund på småpartiene i Veslefrikk. I tillegg har han regi på Veslefrikks nye voksengruppe Minus Manus’ teaterstykke som settes opp til våren. Martin satt også opp sin egen kulturfestivalpå februar i år: Lys i mørket. I tillegg er det naturligvis drama og teater i Martins skolehverdag. Nå er Risum-gjengen akkurat ferdig med produksjonen av En kveld på Risum, og snart skal de i gang med BomKræsjBang. Teater og drama gjennomsyrer Martins liv.

-Jeg kommer garantert til å jobbe med kultur på en eller annen måte i fremtiden, sier Martin, noe annet er utenkelig.

Morsomme Martin! Her er Martin morsom sammen med Eline og Marie i stykket «Vi kan snakke om alt» på høstens «En kveld på Risum».

Selv om Martin fremdeles går på videregående er han ikke fremmed for å ta på seg kulturjobber på si allerede nå. Larsens kultur og skuespillerier er en base for alt Martin skal holde på med fremover. Er det noen som trenger ham, så leier han seg gjerne ut til store og små prosjekter.

-Jeg tar gjerne jobber også før jeg er ferdig utdanna, forteller Martin. Jeg vet jo at det finnes mange med mer erfaring enn meg i Halden, jeg er veldig ydmyk overfor dem. Men jeg har fått meg såpass mye erfaring nå at jeg godt kan brukes i ulike produksjoner allerede nå. Veslefrikk har gitt meg masse verdifull erfaring! Jeg hadde ikke vært den jeg er i dag uten Monia og Veslefrikk.

Selv om fremtiden er ganske åpen for Martin har han noen ganske spesifikke fremtidsdrømmer:

-Jeg drømmer om å sette opp en Astrid Lindgren-forestilling, forteller han, hun har betydd utrolig mye for meg og er en stor inspirasjon. Jeg synes det er veldig gøy å jobbe med barn! Jeg har veldig lyst til å jobbe med teaterlek for barn, det hadde vært moro å samarbeide med skolene i Halden rundt dette.

Det blir spennende å følge Martin videre, hvem vet hvilke veier han går! Men at det blir en kultur-fremtid på ham, det er ganske sikkert.

Larsens kultur og skuespillerier har sin egen Facebookside, sjekk ut den da vel!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer