Rumi Songs på Vannvogna

Førstkommende fredag blir det et møte mellom klassisk verdenslitteratur og skandinavisk samtidsjazz på Vannvogna, når forestillingen Rumi Songs settes opp på Vannvogna Konsert og Kunsthall.

Klassisk verdenslitteratur møter skandinavisk samtidsjazz. Kun tre konserter på Kirkemusikkfestivalen i Oslo kveld, torsdag på Ibsenhuset i Skien og så endelig i Halden på byens nye kulturhus Vannvogna Konsert og Kunsthall nå fredag 29.3 kl. 20:00. Musikken er utgitt på det legendariske plateselskapet ECM til strålende kritikker.

Det samme stjernelaget kommer til Halden: Vokalisten Tora Augestad kommer opp fra Berlin, cellisten Svante Henryson fra Stockholm og Frode Haltli på akkordion fra Oslo og  komponisten/saksofonisten Trygve Seim er hjemme en tur fra Alabama.Vi har med oss poeten Erling Kittelsen som forteller om Rumis begivenhetsrike liv og leser egne oversettelser til norsk mellom sangene. Dette er en forestilling man sitter og lytter til.

Som en kritiker skrev: “Møtet mellom Seims musikk og Tora Augestad stemme er magisk. Intet mindre. Den som sitter uberørt tilbake etter dette møtet bør søke profesjonell hjelp».

-Dette er sannsynligvis et av de musikalske høydepunkt i Halden denne våren,  dette tror jeg blir helt formidabelt,  sier Emil Stang Lund fra Vannvogna, og fortsetter: dette er musikk i grenseland jazz/klassisk og hva vet jeg? Det er ihvertfall gripende sanger.

Sufimystikeren Rumi er av samme generasjon som Snorre Sturlason og til tross for at han levde for 800 år siden er han den dag idag en av de mest leste dikterne i USA. Konserten foregår altså i Haldens nye private kulturhus Vannvogna Konsert og Kunsthall i Storgata 16, ved Busterudparken førstkommende fredag klokken 20.00.

Les hva anmelderen i Klassekampen hadde å si om Rumi Songs her.

Dørene åpnes kl 1930. Enkel bevertning før og etter konserten.

Billetter kan kjøpes i døra eller på Ticketmaster kr 220.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer