Hvor er Nelly?

Det er det som er spørsmålet når førsteklasse drama setter opp sitt årlige teaterstykke for barnehagebarn på Halden bibliotek. Elefanten Nelly er borte, og nå må vi faktisk finne henne.

Det er Bomkræsjbang denne uka, og i den anledning setter de flinke førsteklassingene fra dramalinja på Risum opp et egetskrevet teaterstykke som de viser for barnehagebarn i Halden på biblioteket. I år har førsteklassingene skrevet teaterstykket Hvor er Nelly, som handler om den lille elefanten Nelly. Som blir BORTE!

KanDusi tok seg en tur på biblioteket for å overvære onsdagens tredje forestilling av Hvor er Nelly, sammen med en liten gjeng fra Brekkerød Barnehage.

Nelly er koseelefanten til Billy, og en ganske viktig venn. Men Billy har jo to andre venner også, han har både Joda og Neida, som er hans gode venner. Så mange venner har ikke det grønne trollet Måsadotten Moe. Derfor rapper han Nelly, mens de andre sover.

Det grønne trollet Måsadotten Moe rapper Nelly mens de andre sover.

Allerede nå erklærer en av de aller minste publikummerne fra Brekkerød at det er litt skummelt. Muligens har han erfaring med bortkomne kosedyr.

Billy og vennene hans blir ganske betuttet når de våkner og oppdager at Nelly er borte. De må lete.

Joda, Neida og Billy leter høyt og lavt etter Nelly.

Men Nelly er og blir borte. Vennene bestemmer seg for å gå til Bjørnen for å få hjelp, og ber oss i publikum om å følge etter. Bjørnen bor seg nemlig i et annet rom. Vi trasker av sted. I naborommet står Bjørnen og rører i en gryte.

Bjørnen er opptatt med å prate med mamma i telefonen, og få de riktige ingrediensene til blåbærpai. Oppi den blåbærpai-gryta havner det både hansker og sko og mye annet rart. Når Billy og de andre kommer bestemmer Bjørnen seg først for å ikke være hjemme. Men til slutt er han hjemme allikevel, og kan fortelle at ut fra sporene kan det se ut som det er det grønne trollet Måsadotten Moe som har rappa elefanten Nelly. Han sender dem videre til Spådamen Sneila Siri.

Sneila Siri kan hjelpe vennene med å finne Nelly. Men hun gjør det ikke gratis.

Siri kan gjerne hjelpe, mot litt betaling bare. Mens hun kikker i spåkula si skjer det ting bak ryggen hennes.

Det er selveste Måsadotten Moe som sniker seg rundt i kulissene! Dette går ikke upåaktet hen blant publikum. En freidig liten kar på første rad i publikum tillater seg å assistere Billy, Joda og Neida i sin jakt på Nelly.

-Det grønne trollet gikk den veien, roper han, så både barn og voksne skvetter.

Spådamen har ikke annet valg enn å følge den lille publikummerens veianvisninger, og sender de tre vennene i den retningen han peker. Og han peker selvfølgelig riktig vei. Vi er på sporet!

Måsadotten Moe drikker te med Nelly.

Hjemme hos Måsadotten er det te og trivelig stemning. Men snart dukker de tre vennene opp, og gjenforeningsgleden er stor når de oppdager at Nelly er i Måsadottens hus.

DER er Nelly!

Da blir selvfølgelig Måsadotten lei seg. Han tok jo bare Nelly fordi han ikke har noen venner.

-Du kan bli venn med oss, sier Billy da.

Det er jo ganske raust, siden trollet nettopp hadde rappa bestevennen hans. Men Billy er en fin fyr han, han både forstår og tilgir.

Måsadotten Moe gråter fordi han ikke har noen venner.

Heldigvis ender det godt til slutt. Nelly er tilbake hos Billy, og alle blir venner. Bjørnen kommer med blåbærpai, og Sneila Siri blir med og danser.

Alle danser sammen til slutt. Happy ending!

De flinke elevene på Risum har laget et flott barneteaterstykke, og det var liten tvil om at barna i publikum levde seg inn i handlingen. Etter forestillingen kunne barna få klem av både Nelly og skuespillerne. Litt skummelt var det kanskje for noen, men de fleste våget seg bort til slutt.

Elefanten Nelly.

Barneteaterforestillingen Hvor er Nelly? har to åpne forestillinger på biblioteket på lørdag, en klokka 12 og en klokka 13. Forestillingene er gratis!

Elevene på dramalinja veksler på å spille rollene i stykket, og i denne runden var rollene fordelt slik:

Billy: Julia

Joda: Maren

Neida: Tony

Bjørnen: Selma

Sneila Siri: Silje

Måsadotten Moe: Benjamin

Regi: Sverre Magnus Heidenberg

Nysgjerrig på Bomkræsjbang? Gå inn på nettsiden deres da vel.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer