Rules of Behaviour II – vakkert, nært og utfordrende!

Det Norske Blåseensemble fortsetter sitt spennende sanntidsprosjekt med den anerkjente tyske pianisten, Michael Wollny. Rules of Behaviour II bygger videre på prosjektet fra høsten 2019, og er improvisasjon på klassiske premisser – helt uten noter, kun med noen definerte rammer for hvordan musikerne forholder seg til hverandre musikalsk.

Rules of Behavior er det fjerde prosjektet som Blåseensemblet og Wollny gjør sammen, og samarbeidet har allerede brakt dem til store tyske konsertsaler som Alte Oper i Frankfurt og Berliner Philharmonien i Berlin. Geir Lysne er ensemblets kurator i prosjektet. Han har de siste årene utviklet sanntidsmusikk sammen Det Norske Blåseensemble, og spesielt i samarbeidet med Michael Wollny har denne banebrytende virksomheten begynt å få mer og mer oppmerksomhet.

Sanntidsmusikk er komponering i nåtid. Som i all improvisasjon er sanntidsmusikk basert på erfaring og forberedelser i hva som musikalsk kan komme til å oppstå på en konsert, og hvordan man forholder seg til de ulike musikalske parametere og impulser fra involverte deltakere. Det er essensielt at musikerne lytter intenst til hverandre, og Lysne trekker frem pianisten Wollnys spesielle årvåkenhet i samarbeidene mellom han og Blåseensemblet.

«Selv om Wollny er en teknisk virtuos pianist, så er hans rolle i sanntidsprosjektene ikke å skinne som solist, han er en medspiller, en del av et møtepunkt»

Kurator Geir Lysne

Rules of Behaviour II er en helt unik konsertopplevelse, og ensemblet ser frem til å dele nye perspektiver og utfordringer med publikum

Rules of Behavior II altså dere, med Michael Wollny og Det Norske Blåseensemble i Brygga kultursal klokken 19.oo. Billetter finner dere her

Medvirkende

Det Norske Blåseensemble

Artist in Residence Michael Wollny

Kurator Geir Lysne

Kommentarer

kommentarer