Våren med Halden litteraturforening

Halden Litteraturforening har satt sammen et spennende og variert program for våren 2020! Se bare her: 

Torsdag 30. januar kl. 20.00 på Bryggerhuset:

Bokbad med Majken van Bruggen 

I A for Agnes forteller Majken Van Bruggen om barn som ikke blir sett, og barn som ikke får være barn. Fortellingene er skrevet i et nøkternt og presist språk, og skildrer barns råhet og brutale virkelighet på realistisk vis. Samtidig tar fortellingene alltid barnas parti og viser sårbarheten, men også styrken barn har overfor omgivelsene sine og egne grenser. Majken van Bruggen er fra Halden og debuterte med romanen Månefjellet i 2008. Bare et par år senere kom oppfølgeren Julia og Leon, en roman om kjærlighet mellom en ung mann og en yngre kvinne. A for Agnes er hennes fjerde bok.

Majken van Bruggen bokbades av Else-Marie Andersen Guldal. Guldal har jobbet i forlagsbransjen, drevet Bokhandler Andersen i Halden og er nå ansatt ved Inspiria Science senter.

Søndag 16. februar kl. 13.00 på barneavdelingen ved Halden bibliotek: 

Forfattermøte med Irene Marienborg 

I Irene Marienborgs barnebok «Natta! sier Nora» er det kveld, og Nora er trøtt. Hun gleder seg til å legge seg i den nye senga, men så blir det ikke helt som hun hadde tenkt. Hun vil heller sove et annet sted. Kanskje Nora kan sove sammen med flaggermusene i natt? Eller i gullfiskbollen? Eller hva om hun legger seg i mammas garnkurv?

Irene Marienborg er grafisk designer og illustratør. Hun har skrevet og illustrert åtte bøker om lille Nora og hennes hverdag. Fortellerstunden passer for barn mellom 3 og 5 år.

Arrangementet er gratis.

Tirsdag 3. mars kl. 20.00 på Bryggerhuset:

Forfattermøte med Fartein Horgar 

Fartein Horgar er en norsk forfatter, oversetter og litteraturanmelder. Han vokste opp som tredjegenerasjons misjonærbarn på Madagaskar da øya var en fransk koloni. Fartein Horgar har skrevet en fembindsserie om det dansk-norske koloniveldet på øyene St. Thomas, St. Croix og St. Jan i Vest-India. I den første boka, Paradisets elendige, havarerer fregatten Færø på vei til Vest-India, og skipet søker nødhavn i Bergen. Her mønstrer Johannes Hauge på. Hauge er på rømmen etter en grusom forbrytelse og en reise ut i det uvisse fremstår som den perfekte flukt. Skipet Færøs ferd med straffanger, prostituerte og sinnssyke er basert på virkelige hendelser. Horgar introduserer oss til denne ukjente delen av vår historie.

Torsdag 23. april kl. 20.00 på Bryggerhuset: 

Bokbad med Kjartan Fløgstad 

Kjartan Fløgstad kommer til Halden for å snakke om siste roman; Due og drone.

«Due og drone er forteljinga om korleis aust møter vest, i Noreg og i den vide verda. Det er ei forteljing om etterkrigstida, om brakkebaronar og økonomisk krigsoppgjer. Vi følger Kcenia frå Aust-Finnmark som blir tvangsevakuert til Oslo med sonen, Pøyken. Fabrikkarbeidar og fenrik Olav Sima blir send frå London til Oslo med oppdrag å avhøyra ein tysk soldat. Langt i aust øver Oksana trufast på piano og arvar eit skrin med eit manuskript i. Både Sima og Pøyken gjer som andre i etterkrigstida og reiser over Atlanteren til Sambandsstatane som tek imot dei med opne armar.»  (Biblioteksentralens omtale)

Kjartan Fløgstad studerte først arkitektur, senere litteratur- og språkvitenskap. Han har skrevet seksten romaner og en lang rekke essaysamlinger, dikt, skuespill og biografier. Fløgstad har blant annet fått Aschehougprisen, Nordisk Råds litteraturpris, Kritikerprisen, Noregs Mållags pris, Brageprisen og Gyldendalprisen. I 2008 fikk han Brages hederspris.

Kjartan Fløgstad bokbades av Thore Nilsen. Nilsen er tidligere lærebokforfatter og utdanningsleder ved Halden videregående skole.

Arrangementene på Halden bibliotek er gratis. Løs fribilletter på www.ticketmaster.no.

Arrangementene på Bryggerhuset kan du kjøpe billetter til her. Eventuelle restbilletter ved inngangen via Vipps 502157. Du kan også kjøpe billetter i resepsjonen på Thon hotell.

Bordreservasjoner for forfattermøtene på Bryggerhuset rettes til Bryggerhuset på e-post: syd@brhuset.no eller på tlf. 69 19 56 44.

Sjekk ut Halden litteraturforening på deres hjemmeside eller på Facebook.

 

(Foto av Kjartan Fløgstad: Julie Pike. Foto av Majken van Bruggen: Rolf M. Aagaard.)

Kommentarer

kommentarer